пʼятниця, 01 листопада 2019 06:35

Зеленський у Маріуполі провів перший інвестиційний форум

Автор: novosti.dn.ua
  Президент Володимир Зеленський із прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком куштують халву у Маріуполі Донецької області 29 жовтня. Продукт виробляють у місті Сватове Луганської області
Президент Володимир Зеленський із прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком куштують халву у Маріуполі Донецької області 29 жовтня. Продукт виробляють у місті Сватове Луганської області

— Сьогодні вам презентують інвестиційне меню. Покажуть "магніти", наші знакові проекти, що притягнуть успіх. Держава забезпечить їм підтримку на рівні президента та прем'єр-міністра. Захистить від корупції і зробить популярними. Моя мета — щоб у світових підручниках, поруч із успішними прикладами Японії, Південної Кореї та Сингапуру, з'явилася Україна, — говорить президент 41-річний Володимир Зеленський на відкритті інвестиційного форуму в Маріуполі на Донеччині 29 жовтня.

Глава держави ініціював захід. Долучилися понад 400 гостей. Президент зустрівся з представниками бізнесу.

— Зеленський був переконливим для наших українських умов, — каже політолог 63-річний Олександр Кочетков. — Але інвесторів не можна переконати лише словами.

Якщо він каже, що захищатиме кожного — це означає, що є від чого. Інвестори ідуть туди, де не треба захищати, бо не нападають. Будь-яке економічне зростання й іноземні інвестиції йдуть за внутрішніми. Зарубіжному бізнесу потрібен не президентський захист, а прозора судова система, що гарантує дотримання прав.

Цей форум можна розглядати як перший крок України. Але інвестори, які тут працюють, це чують років 20. Промовці змінюються, а ситуація — ні. Люди втомилися від слів. Вони хочуть справ, результативних і успішних.

У комітеті Данила Гетьманцева (голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. — ГПУ) лежить законопроект про ринки капіталу. Він передбачає страхування ризиків інвестора. Чому на нього не розповсюджується турборежим?

Про що говорив глава держави

Успіх неможливий без стабільного економічного зростання, щонайменше 5–7 відсотків щороку. Це амбітне завдання, для його вирішення потрібне масштабне залучення інвестицій.

Ми зменшуємо роль держави в економіці там, де вона не є ефективною. Приватизація, дерегуляція, держава у смартфоні — ці ініціативи дозволять бізнесу розправити крила й дихати на повні груди.

Дехто звинувачує нас у поспішному ухваленні рішень, турборежимі. Але краще рухатися швидко — навіть із помилками, які можна виправити — замість тупцювання на місці.

Ми продовжимо євроінтеграцію. Проведемо глибинну податкову реформу, що почне діяти 2021 року. Викорінимо неправомірний тиск на бізнес із боку правоохоронних органів. Обіцяю персональний захист кожному інвестору. Кожному.

Україна стає стабільним і передбачуваним ринком зі значними можливостями. Додайте сприятливі кліматичні умови, вигідне географічне розташування, невичерпний сільськогосподарський та індустріальний потенціал і наш найголовніший ресурс — працьовиті й талановиті люди. Українці входять до топ-50 країн світу за рівнем гуманітарного капіталу (показує, які країни краще мобілізують економічний і професійний потенціал своїх громадян. Рейтинг формує Світовий банк. — ГПУ). Усе це — наші відповіді на питання: чому вам варто інвестувати в Україну.

Україна — це країна можливостей, і сьогодні вони стукають у ваші двері. Але можливість ніколи не стукає двічі. Тому не проґавте. Не проспіть Україну.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у Маріуполі провів перший інвестиційний форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути