четвер, 16 грудня 2010 01:00

Затримали екс-міністра Тимошенко

У вівторок у Києві затримали колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища 59-річного Георгія Філіпчука. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем, яке мало тяжкі наслідки. 13 грудня щодо нього порушили кримінальну справу.

— Що менше у влади буде аргументів для запевнення народу в правоті свого курсу, то сильніше будуть закручувати гайки, — каже нардеп-"бютівець" Андрій Сенченко, 51 рік. — Логіка цих затримань підсилюється проектом бюджету на наступний рік. Там пріоритет наданий силовим структурам. На 80 відсотків збільшене фінансування Генпрокуратури, на 20 — СБУ і на 15 — Міністерства внутрішніх справ. Це означає, що будується поліцейська держава, в якій влада буде запевняти народ гумовими кийками міліції, а опозицію й вільну пресу — кримінальними справами і переслідуваннями. Якщо дійшло до затримання Філіпчука, то за кілька днів його заарештують. Це чергова стаття для будь-якого керівника. Вона "пришивається" кому завгодно.

Політолог 46-річний Володимир Цибулько вважає, що висувати звинувачення Філіпчукові немає сенсу:

— Тоді треба відкривати справу на весь уряд Тимошенко. Це зроблять хоча би для того, аби перевести всі стрілки персонально на колишнього прем'єра. Таким чином підбираються до Тимошенко. Її воля була визначальною у формуванні позиції Кабміну.

Генпрокуратура обвинувачує колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у привласненні державного майна в особливо великих розмірах. Під арештом — колишній перший заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко і екс-глава Держмитниці — Анатолій Макаренко. На початку серпня порушили кримінальну справу стосовно колишнього міністра економіки Богдана Данилишина. Справу щодо екс-міністра регіонального розвитку Василя Куйбіди днями суд закрив. Колишня керівник Держказначейства Тетяна Слюз — у розшуку.

Зараз ви читаєте новину «Затримали екс-міністра Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути