вівторок, 06 листопада 2012 05:45

"Заступник губернатора Травянко не може виправдатися перед президентом, що він програв"

Автор: фото з сайта www.nikvesti.com
  У Первомайську Миколаївської області нардеп-”нунсівець” Геннадій Москаль (третій зліва, у світлому светрі) несе до окружкому торбу з протоколами виборчих дільниць округу №132. Москаль відібрав торбу в міліціонерів, які хотіли вивезти протоколи з окружкому
У Первомайську Миколаївської області нардеп-”нунсівець” Геннадій Москаль (третій зліва, у світлому светрі) несе до окружкому торбу з протоколами виборчих дільниць округу №132. Москаль відібрав торбу в міліціонерів, які хотіли вивезти протоколи з окружкому

"Нунсівець" 61-річний Геннадій Москаль із представником виконавчої служби несуть у сумці протоколи із результатами парламентських виборів на окрузі №132 в райцентрі Первомайськ на Миколаївщині. У п'ятницю вдень депутат забрав їх з автобуса "Беркуту". Спочатку його не пропускали всередину. Однак натовп відтіснив "беркутівців" і допоміг Москалю зайти і забрати документацію. Під оплески "нунсівець" заносить її назад у приміщення окружної виборчої комісії.

"Беркутівці" увірвалися в приміщення ОВК в ніч на п'ятницю. Привели голову комісії. Змусили його відкрити сейф і витягли звідти оригінали протоколів дільничних виборчих комісій. У цей час люди забарикадували двері ззовні. "Беркутівці" вибили їх і прорвалися до свого автобуса.

— Ганьба! — вигукував натовп. — Фу-у-у!

"Беркутівці" били людей ногами й кийками. До них долучилися інші працівники міліції, які прискали сльозогінний газ. Силовики завантажили коробки з протоколами в автобус. Під час сутички декілька осіб отримали травми. Одну людину забрали в реанімацію. Натовп оточив автобус "Беркута", заблокували дорогу п'ятьма КамАЗами.

— Боже, зглянься, накажи дітей їхніх, внуків, — кричить правоохоронцям одна з жінок. — Проклинаю, як мама! Щоб ви не дожили, щоб не доїхали додому! Сволочі! Ви не люди, ви шакали, подстілки кремльовські!

На 132-му окрузі, за попередніми даними, переміг представник Об'єднаної опозиції "Батьківщина" власник місцевого агропідприємства Аркадій Корнацький. Сайт Центрвиборчкому повідомив 29 жовтня, що він має перевагу в 4 тис. голосів. Надвечір дані сайта змінилися. Лідером перегонів назвали "регіонала", заступника губернатора Миколаївщини Віталія Травянка. Його відрив — 2 тис. голосів.

— Члени комісії в четвер перевірили всі протоколи. Усе сходиться — Корнацький переможець, — каже Геннадій Москаль. — Ясно, що Травянко, заступник губернатора, не може виправдатися перед президентом, що він програв, х...н моржовий, не можу інакше його назвати. То він нам і влаштовує такі Варфоломіївські ночі. Нащо трендолити, що в нас найдемократичніші, найпрозоріші, найчесніші вибори? "Беркутівці" поодягали маски, як клоуни. Замість того, щоб Мазурка (убивця трьох охоронців у торговельному центрі "Караван". — "ГПУ") шукати, вони воюють, щоб забрати бюлетені.

У п'ятницю ввечері "Беркут" удруге прорвався крізь ряди мітингувальників до приміщення окружкому. Представники виконавчої служби в супроводі правоохоронців винесли сумки з виборчою документацією. У суботу о 6.00 Миколаївський окружний адмінсуд відмовився скасувати рішення про перемогу Віталія Травянка. Тим часом протоколи передали до ЦВК. Опозиціонери кажуть, що документи сфальсифіковані. У підсумковому протоколі, який потрапив до ЦВК, результати виборів у Первомайську такі: за Травянка — 29 910 голосів, за Корнацького — на 232 менше.

Зараз ви читаєте новину «"Заступник губернатора Травянко не може виправдатися перед президентом, що він програв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути