пʼятниця, 18 лютого 2011 00:45

За звільнення Луценка підписалися 100 депутатів

Автор: фото з сайта www.focus.ua
  Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

Печерський райcуд Києва 16 лютого продовжив на два місяці термін утримання під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Він зможе вийти на волю не раніше 26 квітня. Адвокат оскаржуватиме це рішення.

— Про те, що буде суд, зранку ніхто не знав, — каже нардеп-"нунсівець" 45-річний Юрій Гримчак. — Адвоката Ігоря Фоміна слідчий повідомив про засідання за 5 хвилин до його початку. Фомін пояснив, що фізично не встигне приїхати. На суді його не було.

Як відбувалося засідання?

— Невідомо. Журналістів туди не пустили. Навіть тих, хто не мав відео та аудіотехніку. Там була трійка: суддя, слідчий і прокурор. Вони все вирішували. Луценка теж привозили. Ми про це дізналися від преси.

Як будете діяти далі?

— Оскаржимо рішення в Апеляційному суді. Крім того, у середу я відвіз до Генпрокуратури клопотання про звільнення з-під варти екс-керівників уряду Тимошенко. Мова йде про Юрія Луценка, Анатолія Макаренка, Ігоря Діденка та Валерія Іващенка. За два дні під цим клопотання підписалися 100 депутатів від НУ-НС, БЮТ і позафракційних.

Колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук завершив ознайомлюватися зі справою. Його випустили з СІЗО. Чому тримають Луценка?

— Тесть Корнійчука, голова Верховного суду Онопенко, зайшов до президента й покаявся. На наступний день проти його доньки закрили кримінальну справу, а зятя випустили. У Луценка немає такого тестя.

Коли можуть відпустити Луценка?

— Термін, до якого він був уперше затриманий, спливає 27 лютого. До нього ще 11 днів. Чому в такому поспіху з порушенням процедур суд прийняв таке рішення за зачиненими дверима — важко пояснити.

Зараз ви читаєте новину «За звільнення Луценка підписалися 100 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути