вівторок, 19 січня 2010 07:05

В"язні Личаківської колонії вибрали Тимошенко

Автор: фото: PHL
  Засуджений Сумської виправно-трудової колонії №116 голосує на виборчій дільниці 17 січня 2010 року
Засуджений Сумської виправно-трудової колонії №116 голосує на виборчій дільниці 17 січня 2010 року

Засудженим із Личаківської виправної колонії N30 у Львові в неділю, 17 січня, оголошують підйом о 5.00. На 2 год. раніше, ніж зазвичай.

— Ув"язнених потрібно нагодувати, а вже потім оперативно порозсувати столи, поставити кабінки для голосування. Тобто підготувати приміщення столової до виборів, — каже заступник начальника Олексій Бухаров, 32 роки.

О 8.00 відкривається дільниця. У списках 1097 виборців. Чоловіки тримають невеликі посвідчення з фото та особовими даними. Це тут замість паспорта.

— Сфотографуйте мене! Пусть мама увідіт, — просить Андрій Андрєєв, 28 років. — Шо там ставити? Хрестик? — визирає з кабінки для голосування. — Голосував за Тимошенко. 2011 року виходжу на волю, то, може, життя там уже краще буде.

В урнах для голосування на кількох бюлетенях видно позначки навпроти прізвища Тимошенко. На одному поставлено "за" біля Інни Богословської.

Один з ув"язнених підписується в отриманні бюлетеня, але його не бере і йде геть. За кілька хвилин міліціонери повертають засудженого на дільницю.

— Чому такий злий? — цікавиться член виборчої комісії.

— Тобі, б...,  популярно пояснити? — в"язень укидає бюлетень в урну, не поставивши ніде позначки. Кажуть, для авторитетних злочинців голосувати — нижче їхньої гідності.

До 13.30 проголосували всі. За Тимошенко — 763 голоси, Януковича — 91, Ющенка — 54.

— На чотирьох пальцях я позначила кандидатів: Юлю, Литвина, Ющенка і Януковича, за яких хотіла би проголосувати — розповідає засуджена 26-річна Олена з Уманської виправної колонії N129 на Черкащині. — Мені випала Юля.

Виборча дільниця розташована в клубі колонії в невеликій кімнаті.

— У нас дві кабінки для голосування та дві урни, бо дільниця за законом вважається малою, — розповідає голова виборчкому Софія Дишлюк, 68 років. У колонії не вперше. Двічі була тут членом комісії.

Голосування відбувається швидко й організовано. У кімнаті двоє дверей. Крізь перші засуджені заходять по двоє.

Ув"язнена років 40 не може знайти прізвища Тимошенко у бюлетені:

— Та де ж вона? Не бачу.

— Шукати треба, там є, — вигукує голова комісії.

На одному бюлетені поставлено "за" біля Інни Богословської

— Я за Януковича, — швидко каже дівчина років 19 і йде.

— Я за Тимошенко, вона мені подобається як жінка, — говорить засуджена 33-річна Людмила. — За неї й мої рідні та друзі голосуватимуть. Я з Тернополя. Тут вже три роки, а так мені 10 треба відбути. Сподіваюся, що вийду раніше і Юля ще буде президентом. Вона мені до вподоби, і програма в неї хороша. Я в столовій читала на плакаті.

— У нас близько 400 засуджених, — каже начальник колонії Володимир Ярчук, 51 рік. — Усі мають змогу спостерігати над тим, що відбувається в країні, за передвиборною агітацією по телевізору. І газети читають. А усної агітації в колонії не було. Представники кандидатів таких заявок не подавали.

Зараз ви читаєте новину «В"язні Личаківської колонії вибрали Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути