середа, 23 серпня 2017 06:30

Волкер і Сурков три години говорили про Україну

У Мінську 21 серпня зустрілися помічник президента Росії Владислав Сурков і спецпредставник Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер. Це була їхня перша розмова. Вона тривала 3 год.

— Ми погодилися, що ситуація на сході України не може влаштовувати ні сторони конфлікту, ні зовнішні сили, що сприяють урегулюванню, — сказав після зустрічі Владислав Сурков, 52 роки. — Мінські угоди під сумнів не ставилися. Обидві сторони запропонували свіжі ідеї та новаторські підходи стосовно їх реалізації.

"Ця зустріч — завершальний крок у з'ясуванні позиції сторін, — написав експерт-міжнародник 23-річний Микола Бєлєсков у соцмережі "Фейсбук". — Щоб США розуміли, як і куди рухатися в питанні врегулювання конфлікту. РФ не демонструє бажання міняти свій підхід. Про це свідчать публічні заяви російських високопосадовців. Інтригою буде те, які наступні кроки зроблять американці".

— Обговорювати вони можуть лише одне: умови замороження конфлікту на Донбасі, — вважає політолог ­Петро Олещук, 33 роки. — Росія не зацікавлена в продовженні активної стадії. Тиснути на Захід погрозами, активізувати війну в Україні після ухвалення санкційного пакета немає сенсу. Москва може змінити вектор власної політики. Спробує повернути Україну під свій вплив через вибори, а не військовим шляхом.

Підозрюю, Сурков та Волкер обговорюватимуть питання виборів на Донбасі. Але згоди не дійдуть. І зосередяться на замороженні протистояння. Далі все буде в ­наших руках.

Зараз ви читаєте новину «Волкер і Сурков три години говорили про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути