четвер, 01 вересня 2011 00:30

Влада виставила озброєні підрозділи

У Головне слідче управління МВС продовжують викликати нардепів та громадських діячів. Ті мають давати свідчення про події 24 серпня, коли опозиціонери побилися зі спецпідрозділом "Беркут". 27 серпня на допит викликали колишнього політв'язня та екс-нардепа Левка Лук'яненка. Він поширив заяву:

"Я, Лук'яненко Левко Григорович, громадянин української держави, 24 серпня 2011 року брав участь в урочистому святковому мітингу присвяченому 20-й річниці проголошення України незалежною державою біля пам'ятника Тарасові Шевченку. День проголошення незалежності української держави є найбільшим Національним Святом, і я вважав за потрібне прийти до святого місця нашої Батьківщини, аби разом із киянами та гостями розділити радість цього свята. Мене обурює влада, що виставила озброєні підрозділи у сталевих шоломах, з дубинками і з захисними щитами проти мирних людей. Не пустила мирну ходу по вулицях Києва і застосувала сльозогінний газ.

Відповідальність за порушення громадського порядку лягає цілком і повністю на владу, яка організувала зіткнення з демонстрантами.

Я обурений викликом мене до слідчого, вимагаю скасувати порушену кримінальну справу, провести службове розслідування про перевищення повноважень міліцією".

Левко Лук'яненко — автор Акту проголошення незалежності України, народний депутат України чотирьох скликань, Герой України.

Зараз ви читаєте новину «Влада виставила озброєні підрозділи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути