четвер, 31 травня 2012 05:45

"Влада тягне час з виборами мера Києва"

3 червня закінчуються повноваження київського міського голови Леоніда Черновецького. Чотири роки тому він переміг на позачергових виборах. Однак нових виборів мера не призначили ні Центрвиборчком, ні більшість Верховної Ради.

30 травня депутати від опозиції Микола Томенко, Володимир Яворівський та Юрій Одарченко зареєстрували в парламенті проект постанови "Про призначення чергових виборів Київського міського голови та позачергових виборів депутатів Київради". Шанси його ухвалення й призначення виборів бодай у липні — невисокі, каже 49-річний Володимир Яворівський.

— Влада тягне час із призначенням виборів мера, бо хоче, щоб вони проходили із парламентськими, — вважає Володимир Яворівський. — Ясно, що тоді увага киян буде розпорошена, бо треба буде обирати ще й нормальних депутатів у парламент. Але ми в будь-якому разі будемо робити все, щоби розкрутити єдиного кандидата від опозиції — Віталій Кличко, — додає нардеп.

"Фронт змін" і "Батьківщина" втягують Віталія Кличка в київські вибори, щоб позбавити його можливості займатися парламентською компанією його партії "Удар", вважає політолог 37-річний Тарас Березовець.

— Якщо він програє на виборах мера, опозиціонери почнуть казати, що їх сфальсифіковано так само, як вибори мера Мукачевого 2004 року, — каже Тарас Березовець. — Якщо Кличко виграє, опозиція скаже: "Віталію, тільки наша допомога забезпечила тобі перемогу". Вони Кличка обставлять своїми людьми, заступниками, й він фактично повністю залежатиме від Яценюка та Турчинова.

Зараз ви читаєте новину «"Влада тягне час з виборами мера Києва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути