вівторок, 18 січня 2011 07:15

"Влада проводить жорсткі перевірки ринків"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Організатор мітингу проти переслідування учасників ”Податкового Майдану” Олександр Данилюк
Організатор мітингу проти переслідування учасників ”Податкового Майдану” Олександр Данилюк

Учора перед мітингом проти переслідувань учасників "Податкового Майдану" знепритомнів його організатор 29-річний Олександр Данилюк. Близько 10.00 біля Адміністрації президента він упав і розсік праву брову.

Навколо Данилюка зібрався гурт протестувальників. Відводять його на ґанок сусідньої будівлі. Той не реагує, дивиться в одну точку.

— Ему реально плохо, — каже 40-річний Зорян Шкіряк із громадської організації "Новий Київ".

Викликають "швидку". Лікарі накладають бинт і пластир на брову. За кілька хвилин він виходить на мітинг.

— Просто стало зле. Перевтома. Я без вихідних вже кілька місяців, а вчора й позавчора цілий день були семінари, — пояснює Данилюк. — Влада проводить жорсткі перевірки ринків. На столичній Петрівці фіскальні органи вилучили у підприємців майно на суму 3,5 мільйона гривень. Ми вимагаємо припинити політичні репресії та закрити кримінальні справи проти підприємців, яких звинувачують у пошкодженні плитки на Майдані. Так само намети на Майдані 2007 року встановлювала Партія регіонів. Чому тоді не відкривають аналогічні справи проти Колесніченка, Могильова?

Його слухають близько 200 підприємців. Це найактивніші учасники "Податкового Майдану". Планували, що людей буде більше, але з регіонів автобуси з підприємцями не доїхали. Їх зупинила міліція, переповідають учасники.

— Ми також збиралися приїхати групою з ринку, але люди побоялися, — розповідає 56-річна Марія Козачок. Вона продає косметику на ринку в місті Ірпінь Київської області. — Тиск на нас збільшився. Раніше платили 100 гривень на місяць за фіксований патент та 2,55 гривні за місце. Тепер це відміняють. За три місяці переходимо на єдиний податок — 200 гривень. Брати його треба відразу на три місяці. Працюєш чи хворієш при цьому, тебе ніхто не запитує. Тепер треба платити й 300 гривень пенсійного податку. А ніхто ж не відміняв 1200 гривень, які я плачу адміністрації ринку. Із цих грошей ринок перечисляє за землю горісполкому, охрані, електрику, директору, уборщиці. А з тих грошей же так само платять у пенсійний фонд. Я содєржу кучу людей, а коли йду на пенсію, мені платитимуть з мінімальної зарплати — 900 гривень. Скільки ти не платив би, все одно йдеш з мінімальної, бо тобі ніде це не вщитується.

Мітинг триває 1,5 год.

Зараз ви читаєте новину «"Влада проводить жорсткі перевірки ринків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути