Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 05:45

"Він зручний. Не приносить поганих новин, не задає складних запитань"

— Когда при нем всплывают какие-то схематозы в его окружении, он все переводит в шутку. Не наказывает, а говорит: "Ну это же свои". Делает вид, что не понял, что происходит, — говорить колишній керівник Офіса президента 43-річний Андрій Богдан про президента Володимира Зеленського в інтерв'ю Дмитру Гордону, опублікованому 9 вересня. Богдан дає інтерв'ю російською.

— Прийшли аферисти медіаринку, — розповідає про Офіс президента. — Володимир Олександрович зараз бронзовий. Вони його не просто зализали до бронзового кольору, вони зробили з нього якогось Брежнєва. Він (керівник ОП Андрій Єрмак. — ГПУ) зручний. Як італійські туфлі. Не приносить поганих новин, не задає складних запитань, завжди каже хороше. Це ефект теплої ванни, коли все навколо добре, тому що тобі говорять, що все добре.

Про нібито обіцянки Єрмака російським окупантам каже:

— Я не бачив цього документа, але серед дипломатів і спецслужб багато разів зустрічав згадку про нього. Там є 12 або 13 пунктів. Це якийсь алгоритм дій. "Ми вам кораблі — ви воду в Крим". "Ми вам полонених — ви пряме авіасполучення. Ми вам 3 мільярди доларів за рішенням суду, а ви щось". У цьому переліку малося на увазі звільнення всіх прозахідних політиків. Залишився один Аваков.

— Вона була суперсекретна й суперсерйозна, — розповідає про провал спецоперації із затримання російських бойовиків Вагнера. — Її зруйнував один телефонний дзвінок.

— Людина з оточення президента?

— З найближчого.

Я не хочу про людей говорити погано, але Іван Геннадійович (Баканов, голова СБУ. — ГПУ) не на своєму місці. Це безпека країни. Вони займаються всім, чим хочеш, тільки не безпекою.

Деякі чиновники Офіса президента бувають у "Санаханті" (ресторан у Києві. — ГПУ), де "абсолютно випадково" обідають із Петром Олексійовичем. І ці "збіги" бувають дуже часто.

Про підбір Зеленським кадрів каже:

— Він обирає типажі. Не подобався міністр оборони Загороднюк, тому що не схожий на міністра. Він мусить бути бізнесменом. Бо його завдання — правильні контракти, чесна економіка, бюджет і купувати, що треба. А йому потрібен був генерал вусатий, око, що дивиться вдалину. Так усіх міністрів він і поміняв. Звільнив тих, хто не подобався, і понабирав підходящих на цю роль.

Після публікації інтерв'ю Державне бюро розслідувань викликало Богдана на допит свідком щодо можливих контактів українських посадовців із російськими чиновниками.

Зеленський звільнив Богдана з посади керівника ОП у лютому цього року. Замість нього призначив Андрія Єрмака. До державної служби Богдан працював адвокатом олігарха Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «"Він зручний. Не приносить поганих новин, не задає складних запитань"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути