Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 18:28

Віктор Янукович не хоче бути виконуючим обов"язки

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Перед учорашнім засіданням Кабміну міністр транспорту соціаліст Микола Рудьковський багато тер очі й обличчя
Перед учорашнім засіданням Кабміну міністр транспорту соціаліст Микола Рудьковський багато тер очі й обличчя

Учора перед від"їздом до Туркменістану 57-річний прем"єр-міністр Віктор Янукович провів засідання Кабміну. Сказав, що наступного разу побачить міністрів уже в парламенті. Завтра там відбудеться перше засідання новообраної Верховної Ради.

Перед початком засідання до зали заходить голова Фонду держмайна соціалістка Валентина Семенюк, 50 років. Сідає за стіл і починає гортати папери. До неї підсідає заступниця генпрокурора Тетяна Корнякова, 49 років. Згадує з"їзд Соцпартії, що відбувся минулої суботи. На нього Семенюк прийшла в піджаку з глибоким декольте.

— Валечка, ну как ты? — жалісливо протягує Корнякова. — Я как посмотрела на фото со съезда, то ужаснулась. Фотографы будто специально так близко тебя снимали.

Семенюк опускає очі й киває. До зали сходяться міністри. На столах їм розкладають матеріали про виділення коштів для ліквідації аварії на шахті ім. Засядька. Її власником є депутат-"регіонал" Юхим Звягільський.

2008-го мінімальна зарплата зросте з 515 до 605 гривень

Янукович запізнюється на 10 хв. Коли заходить, не вітається — одразу починає розповідати про аварію. Каже, її наслідки ще довго долатимуть. Додає, що на шахті працює урядова комісія на чолі з віце-прем"єром Андрієм Клюєвим. Той сидить поруч із Януковичем.

— Ця аварія свідчить, що були несвоєчасно вжиті всі заходи, які б запобігли цій катастрофі, — говорить прем"єр. — Незважаючи на те що 2007-го в два з половиною разу збільшили видатки, цього не достатньо.

Пізніше розповідає, що уряд вніс поправки до бюджету на наступний рік. На цьому наполягав президент. Так, протягом 2008-го мінімальну зарплату підвищуватимуть чотири рази — у січні, квітні, жовтні та грудні. Загалом вона зросте з 515 до 605 грн. А середню зарплату планують збільшити з 1 тис. 654 грн до 1тис 789 грн.

— Цей бюджет ми скоригували, — додає він. — Щоквартально збільшуватиметься і розмір пенсій. Під кінець року він підвищиться майже на 40 відсотків.

Наприкінці виступу Янукович повертається до політики. Говорить, що йому не подобається ідея працювати у статусі виконуючого обов"язки прем"єра. Мовляв, тоді незрозуміло буде, хто відповідатиме за роботу влади. Тому він хоче, аби сформували владну коаліцію та призначили новий уряд.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Янукович не хоче бути виконуючим обов"язки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути