середа, 19 серпня 2009 07:04

Відкритий лист трудового колективу Консорціуму "ЄДАПС" до прем"єр-міністра України

Високошановна Юліє Володимирівно!


Хто керує Кабінетом Міністрів України? Розберіться, будь ласка, з діяльністю заступника міністра Кабінету Міністрів Сергія Чеботаря.

Трудовий колектив Консорціуму "ЄДАПС" (Єдина державна автоматизована паспортна система) нараховує понад 3 тис. осіб. Консорціум є одним із найбільших платників податків України — на сьогодні обсяг податків, перерахованих підприємствами Консорціуму до бюджету, перевищив 1 млрд грн. Трудовий колектив "ЄДАПС" гідно представляє Україну на міжнародному рівні, виконуючи замовлення іноземних держав і міжнародних організацій та компаній, наприклад, таких, як ІНТЕРПОЛ, De Beers.

Консорціум "ЄДАПС" протистояв спробам Віктора Балоги і Сергія Льовочкіна зірвати бюджетні надходження за акцизним збором. Саме розробки Консорціуму "ЄДАПС" дозволили збільшити надходження до бюджету за акцизом більш ніж на 59%. Нові голографічні захисні елементи (ГЗЕ), що були розроблені і виробляються Консорціумом, дозволили Міністерству фінансів України запровадити високозахищену акцизну марку для алкогольної та тютюнової продукції. В окремих областях України замовлення нових акцизних марок збільшилося в сім разів, при тому, що стрибкоподібного зростання випуску алкоголю і тютюну не спостерігалося. Консорціум суворо дотримувався виконання прийнятих на себе зобов"язань щодо забезпечення акцизних програм уряду, незважаючи на те що наші підприємства, на замовлення Віктора Балоги, штурмував озброєний спецпідрозділ Служби безпеки України "Альфа". А ставленики Віктора Балоги в митній службі заарештовували вантажі із сировиною для випуску ГЗЕ для акцизних марок. Проти членів Ради директорів Консорціуму деякими чиновниками СБУ, Секретаріату президента і Ради національної безпеки й оборони було організовано справжнє цькування — разом з перевірками підприємств поширювалися лжесвідчення про керівництво Консорціуму, з використанням підроблених ідентифікаційних даних. Навіть після того, як суди визнали неправомірність таких дій із боку СБУ, митниці й деяких чиновників, нашим підприємствам так і не повернули арештованих вантажів, а Консорціум продовжує виконувати державні зобов"язання.

Консорціум "ЄДАПС" розробив і запровадив новий закордонний паспорт, а Державна інформаційна система реєстрації фізичних осіб, розроблена ІT-спеціалістами Консорціуму, впродовж кількох років дозволяє нарощувати якість сервісу для громадян України і спрощувати отримання документів, при цьому повністю виключивши підробку документів громадян України.

Виконуючи важливі державні замовлення, трудовому колективу Консорціуму "ЄДАПС", часто доводиться демонструвати більш державницькі підходи, ніж окремим чиновникам, і працювати не завдяки, а всупереч такій "державній підтримці". Трьохтисячний колектив Консорціуму, як громадяни, як виборці і платники податків, стурбований поведінкою заступника міністра Кабінету Міністрів Сергія Чеботаря. Цей чиновник ініціював низку постанов Кабінету Міністрів, спрямованих на злам наявної паспортної системи в країні і на облаштування сумнівної, з погляду потреб України, Державної міграційної служби. Ці постанови були прийняті з грубими порушеннями регламенту Кабінету Міністрів. Дії Чеботаря призведуть до того, що майже 8 тис. держслужбовців, задіяних у функціонуванні паспортної системи, опиняться за воротами МВС без належної їм допомоги, надбавок за вислугу років тощо.

Ми не можемо допустити, щоб до України прийшли незатребувані ніде в світі іноземні застарілі технології

Працівники Консорціуму "ЄДАПС" переконані, що "апаратні" ігри Чеботаря — не що інше, як спроба знищити вітчизняну індустрію виробництва високозахищених ідентифікаційних документів, залучити до України застарілі іноземні технології й облаштувати корупційні схеми. Чеботар, на нашу думку, націлений на вимивання коштів із бюджету, з одного боку, а з іншого — на те, щоб залізти до кишені кожного українця й поставити всіх громадян України в довгі черги, створивши в країні документальний колапс. Незважаючи на наші звернення із цього приводу в СБУ, Генеральну прокуратуру, РНБОУ, поки що всі державні інстанції вдають, що нічого не відбувається, і передають всі документи на розгляд тому ж Чеботарю.

Шановна Юліє Володимирівно! Знаючи Вашу принципову позицію у справі боротьби з корупцією, просимо Вас дати оцінку сумнівним ініціативам заступника міністра Чеботаря, прийнятих із порушенням регламенту Кабінету Міністрів.

Запрошуємо Вас відвідати підприємства Консорціуму "ЄДАПС" й особисто переконатися у високому науково-виробничому потенціалі української галузі виробництва високозахищених ідентифікаційних документів. Як виборці і платники податків, ми не можемо допустити, щоб до України прийшли незатребувані ніде в світі іноземні застарілі технології, щоб у нашій країні, через можливі затримки з видачею державних документів громадянам, напередодні виборів президента України, запанував хаос.

З глибокою пошаною

від імені трудового колективу Консорціуму "ЄДАПС"

Ірина Обиденко, Євген ПавлОвський

Юрій Сидоренко, Андрій Котул

Олександр Драников, Сергій Гришин

Сергій Жабченко, Олександр Ящук

Зараз ви читаєте новину «Відкритий лист трудового колективу Консорціуму "ЄДАПС" до прем"єр-міністра України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути