Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2011 00:45

"Від Луценка залишилися тільки шкіра та кості"

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в середу відвідала чоловіка. Він лежить у лікарні швидкої допомоги й голодує. Не вживає їжу з 22 квітня. Так протестує проти незаконного утримання його під вартою.

Дозвіл на відвідини чоловіка Ірині Луценко дав суд. Це її п'ятий візит за тиждень.

— Лікарі виявили в чоловіка запалення стравоходу, більше 20 ерозій і виразку дванадцятиперсної кишки, полікістоз жовчного міхура. Невропатолог зафіксував порушення функцій судин головного мозку, — каже Ірина Луценко, 46 років. — Буду на колінах просити чоловіка вийти з голодування. У неділю я приводила дітей, собаку. Хотіла показати йому, що життя не закінчується на Януковичу і прокуратурі. Треба продовжувати далі жити. Прокуратура своїми протиправними діями довела Луценка до такого стану, що він уже фактично при смерті. Лікарі тільки крапельницями витягують його на цей світ. У нього знову піднімається ацетон. Не вистачає жирового обміну. Його немає — тільки шкіра та кості. Він постійно лежить. Намагається шуткувати. Живе за принципом: завжди будь оптимістом.

Луценко сказав, що й далі нічого не їстиме, питиме лише воду й чекатиме суду. Хоч до нього звернулися з листом митці, діячі культури, політики і попросили припинити голодування.

— На днях генпрокурор змінив керівнику фракції Черновецького арешт на підписку. Луценко не крав пів-Києва, але його арешт незмінний з точки зору ГПУ, — каже Ірина Луценко.

Луценка посадили в слідчий ізолятор торік 26 грудня, щоб швидше ознайомлювався з матеріалами кримінальної справи проти себе. За чутками, перше засідання суду відбудеться 23 травня.

У четвер Луценко заявив, що особисто хоче взяти участь у судовому засіданні.

— Він старається берегти сили, — каже дружина. — Для цього дозволив вводити йому через крапельницю амінокислоти, розріджену жирову емульсію і глюкозу, щоб зупинити підвищення рівня ацетону в організмі.

Під час голодування виникають смакові галюцинації

Член правління організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" 51-річний Олександр Місюра голодував під Адміністрацією президента 30 днів. У березні цього року вимагав відставки міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та закриття кримінальних справ проти учасників підприємницького майдану.

— Перша слабкість з'являється на третій день, коли в організмі починається процес освоювання внутрішніх запасів, — згадує голодування Місюра. — Із третього по 14-й день почуваєш себе непогано. Потім слабшаєш. Можна повільно ходити. Від різких рухів темніє в очах. Відчуття голоду немає, але виникають смакові галюцинації — хочеться ковбаски, сальця, курочки. В організмі відбувається токсикоз і смердить із рота ацетоном. Говориш повільно і тихо. Коли я виходив із голодування, хлопці пригостили мене бутербродом із паштетом. Я піддався спокусі й уплів його. Після того три дні було відчуття, наче у шлунку лежав камінь. У таких ситуаціях радять їсти овочі, пити соки, мінеральну воду. За п'ять днів організм адаптується.

Місюра припинив голодування за рекомендацією лікарів.

 

Зараз ви читаєте новину «"Від Луценка залишилися тільки шкіра та кості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути