вівторок, 01 березня 2011 10:07

"Ви нам корупцію, ми вам — революцію"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Студенти столичних вищих навчальних закладів ідуть вулицею Грушевського до комітетів Верховної Ради виступати проти нового законопроекту ”Про вищу освіту”. 28 лютого
Студенти столичних вищих навчальних закладів ідуть вулицею Грушевського до комітетів Верховної Ради виступати проти нового законопроекту ”Про вищу освіту”. 28 лютого

У понеділок вранці близько сотні студентів збираються біля метро Арсенальна у Києві. Тримають синьо-жовті прапори і транспаранти — "Депутати-паразити не дають студентам жити", "Вільну освіту для кожного". Виступають проти нового законопроекту "Про вищу освіту".

Його автори — народні депутати із більшості. Документ передбачає щорічне підвищення платні за навчання контрактників, фактичну ліквідацію бюджетних місць на заочних відділеннях.

— Ви нам корупцію, ми вам — революцію! — скандують.

Біля підземного переходу палять радянський прапор, як символ теперішньої влади.

Колона підходить до Верховної Ради, зупиняється біля фасаду. 20 хв. б'є по барабанах. Кричить: "Табачника на палю!". Студентів оточують міліціонери. Депутати до протестувальників не виходять.

Підійти до центрального входу студентам не вдається. Колона зупиняється на розі вул. Грушевського та Шовковичної. Студенти знову б'ють у барабани.

— Не перший раз таке відбувається по Табачнику під стінами парламенту, — говорить на погоджувальній раді 50-річний Микола Мартиненко, лідер фракції НУ-НС. — Ми маємо знати, що далі буде в мовному питанні та освіті. Давайте у п'ятницю заслухаємо звіт міністра освіти.

Пропонує провести у парламенті день реформ, на якому має звітувати уряд:

— Ми не розуміємо, де у нас реформи, де — ні. Потрібно проводити реформи на самі реформи. Маю на увазі Податковий кодекс. У прикінцевих положеннях зобов'язалися 1 квітня переглянути підходи до спрощенців. Залишаються ті самі положення. Підприємці не розуміють, що їм робити.

"Бютівці" підтримують пропозицію Мартиненка. Наполягають, щоб у середу поставити на розгляд законопроект щодо продовження мораторію на продаж землі до 2015 року та проголосувати.

— Україна не готова до торгівлі землею сільськогосподарського призначення, — говорить лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко, 54 роки. — Справа не може обмежитися прийняттям двох законів — кадастром та ринковою оцінкою землі. У нас немає земельного банку, земельного страхового ринку.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, 56 років, від імені уряду просить парламент цього тижня розглянути закон щодо скасування імпортного мита при ввезенні в Україну гречки та зерна з Китаю. Каже, в Україну їх ввозять достатньо:

— У березні цю проблему уряд вирішить. Не потрібно жодного ажіотажу. Якщо приймемо рішення про звільнення від мита, то ціна буде 14 гривень за кілограм.

Зараз ви читаєте новину «"Ви нам корупцію, ми вам — революцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути