Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 09:29

Верховна Рада не подовжила мораторій на продаж землі

Автор: фото з сайта www.razom.org.ua
  Голова політради ”Наша Україна” Валентин Наливайченко (біля трибуни) представляє новостворену парламентську групу з назвою ”Наша Україна” у Верховній Раді 2 березня. За ним зліва направо члени об'єднання Володимир Карпук, Віктор Матчук, Лілія Григорович,
Голова політради ”Наша Україна” Валентин Наливайченко (біля трибуни) представляє новостворену парламентську групу з назвою ”Наша Україна” у Верховній Раді 2 березня. За ним зліва направо члени об'єднання Володимир Карпук, Віктор Матчук, Лілія Григорович,

У середу вранці до Верховної Ради заходить голова політради партії "Наша Україна" 44-річний Валентин Наливайченко. Піднімається на другий поверх у кулуари. Стає до трибуни перед журналістами. Оголошує про створення нової депутатської групи — "Наша Україна". До її складу увійшли 11 нардепів із блоку НУ-НС.

— Ми виокремлюємо нашу групу, щоб чітко окреслити присутність партії "Наша Україна" у парламенті, — пояснює він. — Залишаємо чвари, зрадництво і "тушки", все те, що заважає нормальному розвитку нашої держави.

До роздягальні прямує лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, 50 років. Журналісти питають думку про створення нової групи в членів його фракції. Мартиненко скептично посміхається:

— Гарного нічого сказати не хочу, а поганого говорити не буду. Не думаю, що це надто серйозна інформаційна подія.

У залі реєструються 396 нардепів. Записуються на виступи.

— Від Партії регіонів записалися 62 депутати, — каже з місця лідер фракції "Регіонів" 56-річний Олександр Єфремов. — У десятку потрапила тільки одна людина. Перевірте, хто хімічить у нас у системі надання слова.

— Ніхто не хімічить. Треба тиснути на кнопки, а не цілуватися з сусідами і не вітатися, — відказує спікер 54-річний Володимир Литвин.

Він розповідає, що планує наступного тижня запустити в парламенті нову електронну систему голосування. Вона зчитуватиме відбитки пальців депутатів й даватиме кожному можливість проголосувати лише раз. Ініціатором запровадження цієї системи 2007 року був тодішній спікер Арсеній Яценюк.

"Регіонал" Олександр Козуб відкриває щоденника. Нотує, що цього дня о 18.00 відзначає 50-річчя його колега Григорій Смітюх. Потім робить запис про засідання регламентного комітету та політраду Партії регіонів.

У цей час депутати голосують за подовження на три роки мораторію на продаж сільськогосподарської землі — до 2015-го. "За" голосують 117 людей. Пропозиція не знаходить підтримки. Мораторій перестане діяти 2012 року.

Автор законопроекту "бютівець" Володимир Яворівський вважає, що подовження заборони дозволило би захистити простих селян. Адже досі не прийняли законів про Державний земельний кадастр, ринок землі, реєстрацію земельних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада не подовжила мораторій на продаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути