Ексклюзиви
понеділок, 16 лютого 2009 18:01

В уряду попросять антикризову програму

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Голова Партії регіонів Віктор Янукович та лідер Компартії Петро Симоненко (ліворуч) на вчорашньому засіданні погоджувальної ради сиділи поруч
Голова Партії регіонів Віктор Янукович та лідер Компартії Петро Симоненко (ліворуч) на вчорашньому засіданні погоджувальної ради сиділи поруч

56-річний лідер Компартії Петро Симоненко учора вперше з"явився на публіці після скандалу з його розлученням і народженням від журналістки 30-річної Оксани Ващенко позашлюбної доньки. На вчорашнє засідання погоджувальної ради він прийшов усміхнений.

До нього підходить помічник, дає документи.

— Я встигаю на засідання? — Симоненко поглядає на годинник.

Підписує документи в коридорі на перилах. Швиденько заходить всередину. Сідає і поправляє волосся.

Журналістів до зали не пускають. Запрошують до сусідньої кімнати. Там транслюють засідання на великому плазмовому екрані.

Спікер Володимир Литвин зі своїм першим заступником Олександром Лавриновичем іде коридором. Проходять через залу, де сидять журналісти. Литвин поглядає на плазмовий екран.

— О, нормально. Те, що треба, — усміхається і повертає голову до Лавриновича. Той схвально киває.

Тим часом до свого місця повільно проходить лідер "Регіонів" Віктор Янукович, 58 років. Останнім часом він помітно схуд. Вмощується на стільці й розкладає перед собою папери.

Головний "регіонал" пропонує колегам терміново ініціювати питання щодо перегляду бюджету на цей рік. Мовляв, ситуація є критичною в багатьох регіонах через недофінансування бюджету. За його словами, не потрібно для внесення змін чекати завершення першого кварталу.

Хай кого завгодно звільняють, призначають

— Це треба робити терміново, бо ще місяць буде холодний, а регіони знаходяться на шпагаті! — підвищує він голос.

Вимагає, аби уряд подав до парламенту антикризову програму. Литвин обіцяє звернутися з відповідним проханням до прем"єра Тимошенко. Додає, що антикризова програма необхідна, щоб Кабмін і парламент визначилися із заходами для стабілізації економічної ситуації.

Після засідання спікер дає брифінг. Каже, що Верховна Рада зможе задовольнити прохання міністра фінансів Віктора Пинзеника про відставку. Янукович зазначає, що його фракція відмовляється підтримувати це питання.

— Хай кого завгодно звільняють, призначають, крутять це кіно для людей. Це кіно не для нас, — наголошує він.

Зараз ви читаєте новину «В уряду попросять антикризову програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути