Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2006 15:53

В Україні — третя жінка-губернатор

 

У суботу прем"єр-міністр Юрій Єхануров, 57 років, представив у Житомирі  нового губернатора області — 48-річну Ірину Синявську.

Місцеві чиновники бідкалися, що прем"єр приїхав зарано:

— Завжди робили інтервал із запасом у півтори-дві години. Януковича так чекали. А Єхануров приїхав — народ іще не зібрався...

"Народ" збирався впродовж півгодини: мери міст Житомирщини, начальники управлінь, голови райдержадміністрацій, депутати місцевих рад. Однак і вільних місць не бракувало.

Нарешті прийшли винуватці зборів: Ірина Синявська, Юрій Єхануров, міністр з питань аграрної політики Олександр Баранівський, голова обласної ради Архип Войтенко та екс-губернатор Житомирщини Павло Жебрівський. Їх зустріли аплодисментами.

— Пропоную такий порядок роботи: я зачитаю указ президента, потім Ірина Максимівна скаже, як вона вдячна президентові, а Павло Іванович скаже пару слів як екс-губернатор... — жартуючи, почав прем"єр-міністр.

Зал пожвавився.

Як і обіцяв, Єхануров виголосив указ про призначення і подав новоспеченій губернаторці букет червоних троянд. Такий самий після виступу одержав і Павло Жебрівський.

Ірина Синявська запевнила, що в області змінився тільки "адміністратор від однієї і тієї самої політичної влади". Колишня вчителька історії, Синявська кілька років тому подалася було у мери Бердичева, але щось не склалося. Під час останніх виборів була правою рукою керівника штабу "Нашої України". Потім стала заступником губернатора з гуманітарних питань.

Ми повернемо ці гроші й змусимо власників провести переобладнання

Вона перерахувала деякі здобутки нової влади й запевнила, що на Житомирщині буде виконано програму президента "10 кроків назустріч людям". На завершення сказала:

— Я прошу всіх чоловіків підвести очі й усміхнутися мені. Тут чоловіки в погонах уже декілька днів переймаються тим, як це віддавати честь жінці. Мені цього не треба — залишайте її при собі й давайте працювати для Житомирщини.

Юрій Єхануров продовжив тему стосунків між статями: мовляв, жінки наступають, тож нещодавно було прийнято закон про запровадження Дня батька. В залі засміялися.

Говорив прем"єр про вибори і про бюджет на наступний рік. А найдовше, майже годину, про найактуальніше — газ. Докладно пояснював відносини з постачальниками, аналізував різні схеми. Критикував способи споживання газу в Україні:

— Ми досі виплавляємо сталь у мартенах, тоді як Європа давно перейшла на безперервний процес розливу сталі. У наших металургійних підприємств гроші на Кіпрі, а також де завгодно, тільки не... — Єхануров стукнув кулаком по трибуні й з твердістю в голосі промовив: — Ми повернемо ці гроші й змусимо власників провести переобладнання. Ми доведемо їм помісячний план лімітів газу... Також хочу зустрітися з російськими власниками підприємств в Україні. Мені цікаво: за якою ціною вони купуватимуть газ?

Зараз ви читаєте новину «В Україні — третя жінка-губернатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути