пʼятниця, 05 жовтня 2018 07:35

В Олега Сенцова виникли проблеми із серцем

У політв'язня Кремля 42-річного Олега Сенцова розвинулася гіпоксія. Його внутрішнім органам і крові бракує кисню. Український режисер голодує 145-й день у колонії суворого режиму "Белый медведь" міста Лабитнангі Тюменської області Росії.

— У нього загострення, серцева недостатність, ревматизм. Плюс з'явилися проблеми з печінкою і нирками, — каже адвокат політв'язня Дмитро Дінзе, 44 роки.

— Змінився склад крові, — продовжує Дінзе. — Тому Олегові прокапали глюкозу, призначили ліки, поживні суміші, які треба приймати.

У випадку різкого погіршення стану здоров'я українця годуватимуть примусово, заявили в адміністрації колонії.

Олега Сенцова викрала російська спецслужба з окупованого Криму. Засудили в Росії на 20 років тюрми за звинуваченням у підготовці ­терактів на півострові.

30 вересня російська "Новая газета" написала, що Кремль готовий вести переговори про обмін Сенцова на засуджених у США росіян. Хочуть звільнити торговця зброєю Віктора Бута. Він відбуває покарання у 25 років в американській тюрмі. А також наркоторговця Костянтина Ярошенка, засудженого на 20 років, та підозрювану у шпигунстві Марію Бутіну. Її арештували у Вашингтоні 15 липня 2018 року. Однак інформацію про можливий обмін спростували в Держдепартаменті США 2 жовтня.

— Ми не міняємо кримінальних злочинців на політичних в'язнів, — заявила Ванесса Екер, представниця департаменту.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок у справі українського активіста 47-річного Володимира ­Балуха. Із п'яти років колонії загального режиму його пом'якшили на місяць — до чотирьох років і 11 місяців.

Повторний розгляд справи проводили без обвинуваченого 3 жовтня. Балух відмовився виходити з камери.

Володимира Балуха ­2017-го засудили до трьох років і семи місяців тюрми. Згодом суд збільшив вирок до п'яти років, звинуватив у дезорганізації діяльності ізолятора тимчасового тримання. Балух на знак протесту оголосив голодування. Не вживає повноцінно їжі 201-й день. П'є 50 г киселю і воду.

— За законами Росії, Володимир Балух уже відбув частину строку і може клопотати про умовно-дострокове звільнення, — каже 58-річна Людмила Денісова, уповноважена з прав людини Верховної Ради. — Але це зіграє на руку Кремлю. Бо це шанс вийти на волю, але якою ціною?

У Володимира Балуха є підозра на виразку шлунка чи панкреатит. Має проблеми з серцем і внутрішніми органами.

Зараз ви читаєте новину «В Олега Сенцова виникли проблеми із серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути