Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 17:28

Ющенко та Янукович створили робочу групу

Президент Віктор Ющенко та прем"єр-міністр Віктор Янукович створили робочу групу, яка шукатиме вихід із політичної кризи. Учора вона розпочала свою роботу. Про це розповів віце-прем"єр Дмитро Табачник, 43 роки.

— Обе стороны договорились, что пока группа не достигнет положительных результатов, не будет широко освещать свою деятельность, — каже Табачник.

До складу групи ввійшли представники від президента, прем"єра, депутатських фракцій.

Учорашнє засідання Кабінету Міністрів розпочинає перший віце-прем"єр Микола Азаров, 59 років. Віктор Янукович поїхав до Москви на похорон першого президента Росії Бориса Єльцина.

Азаров українською мовою читає з листочка. Розповідає про досягнення уряду в соціальній сфері.

— Взагалі вісім місяців роботи нашого уряду — це вісім місяців цінової стабільності на основні продукти та товари, —  каже Азаров.

Приступають до порядку денного. Півтори години ніхто з урядовців не виходить із зали засідань. Нарешті з"являється міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, 51 рік. Йде до туалету. В руках тримає папери і ручку. Говорить по телефону. Просить, щоб йому знайшли якусь інформацію.

— Отак прямо написать. І покритикувати можна, — диктує.

Після засідання до журналістів іде Табачник зі стосом постанов та зеленою течкою. Сідає за стіл. Папери соває то в один, то в інший бік.

— Кабінет Міністрів прийняв рішення про підвищення розміру пенсій деяким категоріям громадян у зв"язку зі збільшенням середньої заробітної плати, — каже. — Особливо значні підвищення пенсій будуть у тих осіб, які одержують пенсію відповідно до законів про пенсійне забезпечення, звільнених із військової служби і тих, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пенсії зростуть від 30 до 150 грн у 1,6 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко та Янукович створили робочу групу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути