середа, 09 липня 2008 17:54

Ющенко пропонує депутатам відстрочити канікули

Президент Віктор Ющенко, 54 роки, заявляє, що Верховна Рада зобов"язана прийняти зміни до бюджету на 2008 рік і провести судову реформу. Доки народні депутати цього не зроблять, вони не мають права йти у відпустку.

— Або нам потрібно продовжувати роботу парламенту, або знаходити розум і мудрість, щоб ці зміни були прийняті на поточному тижні, — каже Ющенко.

Президент переконаний, що парламент також має вирішити перед канікулами питання підготовки до чемпіонату Євро-2012, а також змінити Закон "Про місцеві державні адміністрації й органи місцевого самоврядування". Віктор Ющенко закликає і коаліцію, і опозицію в парламенті дійти згоди з усіх цих питань.

Про необхідність продовження роботи парламенту висловлювався і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. У понеділок на погоджувальній раді він сказав, що за тиждень Верховна Рада не встигне прийняти зміни до бюджету.

Нині парламент взагалі не працює, бо заблокований БЮТом. Директор центру політичних досліджень "Український барометр" 54-річний Віктор Небоженко припускає, що вони побоюються можливої відставки уряду.

— Усі великі справи в Україні робляться або вночі, або коли не діє парламент, — говорить політолог.

Він вважає, що БЮТу продовження роботи Ради на тиждень не вигідне. А якщо протримають блокування ще два дні, то до осені Тимошенко ніхто не зможе контролювати. А Ющенкові та Януковичу продовження сесії вигідне — можна або відправити у відставку Тимошенко, або прийняти потрібні закони.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує депутатам відстрочити канікули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути