середа, 21 липня 2010 05:44

Ющенко піднявся на Говерлу з двома охоронцями

Автор: фото з сайта www.www.razom.org.ua
  Екс-президент Віктор Ющенко на вершині гори Говерли в Закарпатській області. З ним (у світлій сорочці) колишній керівник Служби безпеки Валентин Наливайченко. Праворуч видно стелу, що позначає найвищу точку України — 2061 метр над рівнем моря
Екс-президент Віктор Ющенко на вершині гори Говерли в Закарпатській області. З ним (у світлій сорочці) колишній керівник Служби безпеки Валентин Наливайченко. Праворуч видно стелу, що позначає найвищу точку України — 2061 метр над рівнем моря

Колишній президент 56-річний Віктор Ющенко у суботу приїхав до підніжжя гори Говерли на Закарпатті. Його чекали близько 900 прибічників — здебільшого активісти обласних осередків партії "Наша Україна". Запланували піднятися на гору й так відзначити 20-річчя прийняття Декларації про суверенітет.

На початку маршруту біля контрольного пункту рятувальників спорудили сцену.

— Ющенко виступив. Сказав, що це сходження — вияв патріотизму, — розповідає 20-річний Сергій із Черкас. — Після того люди почали підйом. Ішли близько 2 годин. Зупинялися перепочити кожні 10–15 хвилин.

Ющенко сходить із сином 6-річним Тарасом та двома охоронцями. Лідера супроводжують народні депутати Зіновій Шкутяк, Володимир В"язівський, колишній губернатор Черкащини Олександр Черевко, екс-голова Служби безпеки Валентин Наливайченко з активістами громадської організації "Оновлення країни". Дружину колишнього президента Катерину бачили біля підніжжя гори з двома доньками. На Говерлі їх не було.

На маршруті до Ющенка постійно підходять люди. Просять автографи, фотографуються, обіймають.

— Ми завжди вас підтримуємо, — каже жінка з Тернопільщини.

— Дай Боже, дай Боже, — відповідає.

За кілька хвилин дивиться на схили довкола й каже:

— Дивно, чому ніде не видно отар?

Присутні мовчки знизують плечима.

На вершині екс-президента зустрічають оплесками. Той говорить, що Говерла для нього з кожним роком стає все вищою і вищою, мовляв, сходити було важкувато. Цікавляться, чому Ющенка зараз мало видно й чути.

— Я взяв відпустку, — відповідає Віктор Андрійович. — Уважно за всім спостерігаю. Особливо за людьми. Бо вони виявилися не такими, як я думав. У когось опущені руки, бо, здавалося б, усе повинно з ласки Божої подаватися українцям на таці. Але найголовніше, що ми сьогодні живемо у свободі. Свобода — це не те, що тобі подарували. Це те, що ти не можеш віддати.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко піднявся на Говерлу з двома охоронцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути