вівторок, 15 вересня 2009 08:23

Ющенко на "Гуцульській бринзі"переплатив 70 гривень

Ющенко на "Гуцульській бринзі"переплатив 70 гривень

У неділю 55-річний президент Віктор Ющенко відвідав фестиваль-ярмарок "Гуцульська бринза" у місті Рахів на Закарпатті, приурочений до повернення вівчарів із полонин.

Приїзд президента призначений на 12.00. Точно о цій годині у центр Рахова заїжджають три сріблясті джипи. З одного виходить Віктор Ющенко. Його зустрічає губернатор Закарпаття Олег Гаваші. Президент — у білій льняній сорочці, білих штанях. Йде уздовж вулиці. У натовпі скандують: "Ющенко! Ющенко! Слава Ющенку! Слава Україні!".

На фестиваль-ярмарок з"їхалися близько 10 тис. людей. Ющенко проходить через натовп. Двоє жінок намагаються протиснутися до глави держави.

— Пустіть мене до президента, — просить одна з них його охоронців. — Я спеціально із Чернівців приїхала, щоб поздороватися з Ющенком. Мене в Одесі до нього не пропустили…

Однак ті відтісняють жінку. Президент іде до рядів, де торгують бринзою. Із картонної коробки біля першого столу набирає жменю сирних "коників".

— А як ви оцей сир робите? — бере до рук запакований у целофан копчений сир.

— А ми його натираємо-натираємо… — починає літня жінка із міста Косів Івано-Франківщини.

— Ну добре, я ще до вас підійду і ми поговоримо, — каже Ющенко і переходить до іншого столу.

Продавчині одна поперед одної відрізають шматки сиру і простягають Віктору Андрійовичу. Президент куштує. Потім підіймається на сцену.

— Знаю, що найнебезпечніше на ярмарку чи фестивалі довго говорити, — промовляє. — Тому спробую коротко сказати кілька речей, які роблять особливим наше свято. Дорогі гуцули, ніколи не соромтеся того, що ви — гуцули. Ви тримаєте на своїх плечах унікальну культуру, унікальну традицію.

Натовп оживає, плескає у долоні. Глава держави нагороджує вівчарів грамотами та іменними президентськими годинниками. Запалює гуцульську ватру та оглядає виставку-ярмарок народних умільців. Підходить до столу з керамікою, вибирає кілька темно-коричневих свистків.

— Із вас 30 гривень, — каже продавчиня.

Охоронець президента виймає 100 грн і розраховується.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко на "Гуцульській бринзі"переплатив 70 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути