вівторок, 01 грудня 2009 07:56

"Ющенко доб"ється створення єдиної помісної церкви"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Член ”Нашої України” Параска Королюк прийшла на з’їзд своєї партії. Для президента Віктора Ющенка купила троянди
Член ”Нашої України” Параска Королюк прийшла на з’їзд своєї партії. Для президента Віктора Ющенка купила троянди

У суботу до палацу культури Київського політехнічного університету з букетом жовтогарячих троянд приходить 70-річна Параска Королюк. У залі сідає в третьому ряду з табличкою "гість", одягає на плечі помаранчевого шарфа. За кілька хвилин тут розпочнеться з"їзд партії "Наша Україна".

— Минулого тижня мене не пустили на святкування помаранчевої революції, — розповідає. — То я сказала, що складу свій мандат і піду з "Нашої України"! Мене почали шукати — я живу на вулиці Михайлівській, 12, в умивальнику. Я за Ющенка горою стояла, отримала інсульт! Мене знайшли і запросили сюди.

Підходить один із делегатів. Просить сфотографуватися на тлі сцени з написом "Віктор Ющенко — мій президент". Та радо погоджується.

— Я б на месте бабы Параски по 200 долларов за снимок брал, — каже якийсь чоловік.

Біля входу стоїть колишній голова Центрвиборчкому 61-річний Ярослав Давидович. Він нещодавно вступив до "Нашої України".

— Я завжди в душі був за Віктора Ющенка, — каже. — Підтримував тих людей, які за демократію, а зараз тільки він це відстоює.

Президента 55-річного Віктора Ющенка на вулицю виходять зустріти один із керівників його виборчого штабу Роман Безсмертний, міністр сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, прес-секретар Ірина Ванникова. Запрошують до зали.

На сцені на великому екрані крутять документальний фільм. Починають із хроніки помаранчевої революції. Потім кажуть, що в разі другої перемоги Ющенко доб"ється створення єдиної помісної церкви, зменшить кількість нардепів, виведе Чорноморський флот Росії. Також прирівняє вчителів, медиків та працівників культури до держслужбовців.

— Не все зроблено, що планувалося, — лунає голос за кадром. — Але є й багато здобутків.

У цей момент президент прикладає руку до губ, тяжко зітхає. Сльози котяться з його очей. Він швидко їх втирає. Йде на сцену:

— Я хотів би почати з того, що ми переможемо. Як тільки переможе вона, то другий крок буде референдум по НАТО. А це поки що не потрібно.

Розповідає, як п"ять років тому в Донецьку висіла лише реклама Януковича. А зараз рекламуються всі й хто де хоче, бо мають свободу.

— Перший плакат, який висить у Львові при виїзді з вокзалу — це Януковича. Галичани, ну чи можна було таке уявити п"ять років тому?

13–15 депутатів сиділи у тюрмі

Обіцяє в разі перемоги на президентських виборах зробити відкриті списки до Верховної Ради:

— 13–15 депутатів, які сидять у парламенті — сиділи у тюрмі. Є ті, які зробили дві ходки — в народі це називається рецидив. Є, які сиділи тричі, вбивці, крадії землі, педофіли. Невже ви думаєте, що така влада приведе до боротьби з корупцією?

На сцену запрошують керівників виборчих штабів Ющенка. Із зали виходить "нашоукраїнець" Євген Червоненко, 49 років.

— Там особенно одаренные, — каже іронічно і йде курити.

Ведучий зачитує заяву партії щодо підтримки на президентських виборах Віктора Ющенка. Зал гучно аплодує і кричить "Ю-щен-ко!".

— Чи можу я вважати ваші оплески голосуванням? — запитує ведучий.

Делегати продовжують аплодувати. Деякі підходять до сцени, просять сфотографуватися з президентом чи дати автограф. Затримують його на 20 хв.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко доб"ється створення єдиної помісної церкви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути