Ексклюзиви
понеділок, 04 серпня 2008 17:59

Уряд визнав газовий борг перед "РосУкрЕнерго"

Уряд цієї зими несанкціоновано відібрав 1,3 млрд куб. м газу, який належав компанії "РосУкрЕнерго". Про це у п"ятницю оголосив міністр палива та енергетики Юрій Продан. Тепер газ повернуть.

На початку року прем"єр-міністр Юлія Тимошенко хотіла усунути із газового ринку посередника "РосУкрЕнерго". Серед акціонерів цієї компанії є російський "Газпром". Тож у Москві на вимоги Тимошенко не погодилися. Український уряд натомість відмовився підписувати контракти із "РосУкрЕнерго" на постачання газу в 2008 році. Газ споживали без контрактів.

На початку березня Росія почала скорочувати поставки газу для України. Але за кілька днів відновила їх, щоб не порушити контрактів про постачання з іншими європейськими країнами. Згодом контракти підписали. "РосУкрЕнерго" залишилася постачальником газу в Україну.

Керівник Центру енергетичних досліджень Костянтин Бородін, 34 роки, каже, що уряд Тимошенко відбирав газ із труби та з підземних сховищ.

— Оприлюднені дані — це верхівка айсберга, — зазначає він. — 15 мільярдів кубометрів газу було вибрано несанкціоновано, тобто вкрадено.

Зараз ви читаєте новину «Уряд визнав газовий борг перед "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути