Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2010 07:47

Уряд роздасть мільйон 286 тисяч медалей

Автор: фото: Володимир Сіндєєв
  Хлопець від партії ”За Україну!”, переодягнений у костюм клоуна, у середу під Кабміном зображає міністра освіти Дмитра Табачника
Хлопець від партії ”За Україну!”, переодягнений у костюм клоуна, у середу під Кабміном зображає міністра освіти Дмитра Табачника

Перед засіданням уряду в середу через дорогу від Кабміну пікетують 30 людей із партії "За Україну!". Вимагають звільнити міністра освіти Дмитра Табачника. Вбрані в костюми клоунів. "Дешевим клоуном, що займається казнокрадством", назвав Дмитра Табачника його однопартієць, тепер віце-прем"єр Борис Колесніков. Пікетувальників щільно оточують міліціонери — стежать, щоб не підходили ближче до будівлі.

— Нам би добавити фінансування. Обладнання купуватимемо, — звертається до міністра фінансів 60-річного Федора Ярошенка міністр надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, 43 роки.

— Для чого? — питає той.

— Бо пожежну безпеку потрібно перевіряти. Чим краще ми будемо оснащені, тим скоріш зробимо.

Ярошенко обіцяє подумати.

О 10.00 приходить прем"єр 62-річний Микола Азаров. Урядовці зустрічають його стоячи.

— Росії минулого року вдалося досягти вигідного для себе контракту з постачання та транзиту газу, — ламаною українською читає Азаров. — Україна, навпаки, отримала найвищу ціну на газ серед усіх своїх сусідів. Крім того, для України були передбачені вкрай жорсткі санкції за недобір обсягів газу та на випадок затримки платежів. Це умови контракту, які нас не можуть улаштовувати. Ми досягли домовленості розпочати переговори щодо зміни умов контракту.

На Західній Україні вояки УПА та радянські ветерани підуть разом

Каже, основні проблеми проекту бюджету уряд вирішив. Його представлять у парламенті 11 квітня.

Після вступного слова Азаров дякує журналістам та просить їх перейти до прес-центру. До них виходить віце-прем"єр із гуманітарних питань Володимир Семиноженко, 59 років. Розповідає про підготовку до святкування 65-ї річниці перемоги у Другій світовій війні:

— Учора зібрали організаційний комітет у парку Слави. До 7 травня встановимо там пам"ятник радянському льотчику Івану Кожедубу. Також там зроблять алею героїв. У День Перемоги проведуть паради у всіх містах. На Західній Україні вояки УПА та радянські ветерани підуть разом.

Каже, до свята виготовлять 1 млн 286 тис. ювілейних медалей. Роздадуть їх ветеранам усіх країн, що воювали. Витратять на це 32 млн грн. А на пам"ятник — понад 4 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Уряд роздасть мільйон 286 тисяч медалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути