Ексклюзиви
середа, 04 січня 2006 15:49

Уряд перевірить російські бази у Криму

Автор: фото: УНІАН
  Міністр економіки Арсеній Яценюк (ліворуч) перевірятиме російський Чорноморський флот, а міністр юстиції Сергій Головатий  слідкуватиме за ходом політреформи
Міністр економіки Арсеній Яценюк (ліворуч) перевірятиме російський Чорноморський флот, а міністр юстиції Сергій Головатий слідкуватиме за ходом політреформи

"Не можна без цього ні засідання провести, ні на вулицю вийти", — жартома скаржився на газові проблеми прем"єр-міністр Юрій Єхануров, 57 років.

У середу на засіданні Кабміну він сказав, що в цей найкоротший день року урядовці вирішуватимуть найбільшу кількість проблем – 73. Тому, на його думку, розглядати газові питання немає часу. Проте додав, що в російського ?Газпрому? є велика практика роботи на міжнародних ринках. Вони забезпечують газом практично всю Європу. Тому він очікує від росіян прозорих і цивілізованих кроків. Наприклад, "Газпром" повинен запропонувати нову формулу для підрахунку цін, але чомусь досі цього не робить.

Тему взаємовідносин із Росією продовжив міністр економіки Арсеній Яценюк, 31 рік. Він розповів, що уряд прийняв поставу про перевірку території, на якій у Криму розташований російський Чорноморський флот. Дотепер росіяни не пускали українських інспекторів на бази, які вони орендують. Уряд також вирішив інвентаризувати майно, що залишилося після радянського Чорноморського флоту.

Дотепер росіяни не пускали українських інспекторів на бази, які орендують

— Нарешті ми спромоглися на чітке визначення державних органів, які будуть керувати державним майном, що є частиною угоди про перебування Чорноморського флоту на території України, — сказав Яценюк.

Міністр перелічив:

— Ми можемо сміливо сказати, що ніхто не знає: яке це майно, скільки його, яким чином воно обліковується, які його технічні характеристики. Більше того – за ким воно закріплене і ким використовується.

Яценюк сказав, що українцям навіть не відома площа приміщень, якими користуються росіяни на нашій території. Але запевнив, що після інвентаризації вдасться порозумітися з росіянами щодо того, хто і на яких умовах буде користуватися майном колишнього радянського флоту надалі. Також міністр економіки повідомив, що про перегляд орендної плати за перебування російського флоту на території України не йдеться.

Зараз ви читаєте новину «Уряд перевірить російські бази у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути