середа, 20 серпня 2008 18:34

Уряд обіцяє 380 яєць кожному українцю

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Юлія  Тимошенко вручила на  вчорашньому засіданні уряду квіти і грамоту льотчику з компанії ”Південні авіалінії”. Він вивозив громадян України з Грузії, коли там почалася війна
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вручила на вчорашньому засіданні уряду квіти і грамоту льотчику з компанії ”Південні авіалінії”. Він вивозив громадян України з Грузії, коли там почалася війна

Учора 47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко на засідання уряду прийшла в світло-сірому костюмі з глибоким декольте. Шкіра на обличчі та шиї світла, зате на руках — засмагла. Майже два тижні її не було в Україні. Але Тимошенко не каже, де відпочивала. Журналісти дізналися, що вона їздила на італійський острів Сардинію.

На засідання запросили керівників кількох авіакомпаній, які перевозили українців із Грузії, коли почалася війна. Перед засіданням працівник урядового протоколу говорить, що для нагородження їх по черзі викликатиме прем"єр.

— Спочатку вийде "Донбасаеро" і буде в нас на розігріві, а тоді ми виконаємо соло, — жартує гендиректор "Української авіаційної транспортної компанії" Віталій Попов, 39 років.

Тимошенко запізнюється на 15 хв. Швидко заходить до зали. Пропонує подякувати тим, хто допомагав вивозити українців із Грузії:

— Ми звернулися до безлічі авіакомпаній і більшість відмовилися. Лише три погодилися.

Розповідає, що "Донбасаеро" привіз 102 людей, "Південні авіалінії" — 99, а "Українська авіаційна транспортна компанія" — 22. Просить підійти їхніх представників і отримати грамоти й букети. Першому вручає Ігореві Бергеру із "Донбасаеро". Вони чмокаються в щічку.

— Ти що, цілуватися не вмієш? Іди вчися! — Попов сміється з Бергера, коли той повертається на місце. — Треба ж було її зажати і добряче поцілувати.

Коли Тимошенко викликає до нагороди самого Попова, він чмокає її в обидві щоки.

Міністр закордонних справ Володимир Огризко додає, що й авіакомпанія "Україна" вивозила наших громадян із зони конфлікту.

— Ми нагородимо і цих льотчиків, — обіцяє прем"єрка.

Треба ж було її зажати і добряче поцілувати

Міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко пропонує виділити на оздоровлення 200 грузинських дітей у Криму 1,5 млн грн. Юлія Тимошенко погоджується й додає, що Кабмін надасть ще 55 млн грн для відбудови житла у Грузії. Усі міністри голосують "за".

Другу частину засідання прем"єр пропонує присвятити тваринництву. Розповідає, що з року в рік зменшується поголів"я худоби та виробництво м"яса. Однією з причин називає контрабанду.

— Україна стала територією, куди скидалося все неякісне м"ясо, — зазначає. — І я з гордістю хочу сказати, що наш уряд у 2005 році закрив цю контрабанду. Але нас безпідставно і брутально відправили у відставку.

Запевняє, що нині неякісне контрабандне м"ясо в Україну не потрапляє. Обіцяє всіляко допомагати виробникам м"яса та молока. Зокрема, погашати проценти з їхніх кредитів. А також — встановити мінімальні ціни на закупку їхньої продукції:

— Не може бути так, щоб виробник отримував копійки, а посередники й ділки мали по 70 відсотків прибутків.

Просить виступити міністра аграрної політики Юрія Мельника, 46 років. Він 10 хв. розповідає, як відродити тваринництво. Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов показує йому на годинник. Мельник розводить руками і додає:

— До 2015 року ми хочемо кожну людину щороку забезпечувати 380 яйцями, 80 кілограмами м"яса та понад 300 літрами молока.

Зараз ви читаєте новину «Уряд обіцяє 380 яєць кожному українцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути