середа, 07 березня 2012 00:15

Улюблений поет Януковича став депутатом

Наступного пленарного тижня у парламенті з'явиться новий депутат — "регіонал" 70-річний Борис Білаш. Центрвиборчком зареєстрував його замість вибулого "сумісника", глави Держрезерву Олексія Лелюка.

Білаш був нардепом минулого скликання. Нині на пенсії, живе у місті Святогірськ на Донеччині. Автор понад 30 збірок віршів. Його називають улюбленим поетом президента Віктора Януковича. Вони знайомі із 1970-х, коли чинний глава держави керував автобазою в місті Єнакієве. Жили в одному під'їзді, разом ходили по гриби. Про Януковича він написав такого вірша "Вам, сумчани, харків'яни Янукович батьком стане! Янукович — він єдиний, хто врятує Україну!".

— Он очень романтичный человек, — говорить 61-річний Віктор Янукович. — Во время перестройки начал писать про политику. Однажды он поделился своими мыслями со мной. Сказал, что мы не можем быть в стороне от того, что происходит в стране. Прочитал четверостишье: "Смышленыши историю творят. Один народ безмолствует и плачет". Я задумался, появились мысли, как переустроить жизнь.

У серпні торік Янукович присвоїв Білашу звання Героя України.

23 лютого депутати також позбавили мандата главу Нацагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислава Каськіва. Замість нього за списком "Нашої України — Народної самооборони" нардепом має стати редактор донецької газети "Острів" 59-річний Євген Талишев.

Зараз ви читаєте новину «Улюблений поет Януковича став депутатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути