пʼятниця, 05 жовтня 2012 07:00

"Юлія Тимошенко продовжує боротьбу"

Уперше від часу ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко українці мали змогу побачити її наживо та почути голос. Цього тижня адвокатові екс-прем'єра Сергієві Власенку вдалося зробити 2-хвилинний запис звернення Юлії Володимирівни до українців.

— Кожна людина в Україні сьогодні живе в кримінальній країні, яку побудував Янукович. Кожна людина на собі відчуває, що закон попирається, що люди абсолютно знедолені, — говорить 51-річна Юлія Тимошенко. — І тут я відчуваю це все на своїй власній долі, на власному житті.

Щоб змінити ситуацію, людям потрібно виявити активну громадянську позицію на виборах, вважає ув'язнена лідер опозиції.

— Або люди повстають і на цих виборах скидають це кримінальне угруповання, або потім так, як відносяться сьогодні до всіх, хто знаходиться в їх владі, так будуть відноситися до кожної людини, — каже Тимошенко з-за ґрат.

Екс-прем'єру вдалося не лише записати коротке відеозвернення, а й зустрітися зі своїми найближчими соратниками. Голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, голова Центрального штабу Олександр Турчинов та один із опозиційних лідерів Григорій Немиря мали змогу говорити з Юлією Володимирівною 4 год. Зустріч відбулася у заґратованій палаті Тимошенко у харківській лікарні "Укрзалізниці".

Як розповідає Арсеній Яценюк, він побачив лідера опозиції вперше за рік. Але зустріч його не засмутила, а навпаки — надихнула. Якщо Юлія Тимошенко в таких умовах здатна не втрачати міцності духу, то що говорити про тих, хто на волі?

— Мені справді було по-людськи приємно просто її обняти, поцілувати, — згадує про зустріч 38-річний Арсеній Яценюк. — Я вражений волею цієї людини. Вона тримається. Вона має масу енергії. Вона бореться. Вона не зламалася. Я бачу, наскільки їй складно. Вона — молодець.

Стійкість Тимошенко відзначили й інші учасники зустрічі. Владі не вдалося її зламати, розказує Олександр Турчинов, 48 років:

— Юлія Тимошенко продовжує боротьбу. В нас була дуже плідна, серйозна розмова, яка стосувалася питань, пов'язаних із фінішем виборчої кампанії, з внутрішньопартійними, політичними питаннями, які ми змогли детально обговорити. Серйозну увагу приділили фальсифікаціям та протидії їм. Адже на цьому, на фальшуванні результатів виборів, намагатиметься "виїхати" Партія регіонів.

Зі слів Арсенія Яценюка, під час зустрічі вони узгодили з Тимошенко стратегію перемоги на виборах. Після цього ні у кого з присутніх не залишилося сумнівів, що опозиція справді переможе. Але не без участі простих людей.

— Ми звертаємося передусім до українців, наших виборців: не продавайте майбутнє! — наголошує Арсеній Яценюк. — Ми розраховуємо на нашу спільну роботу як опозиції та народу України. Це наше спільне бажання — захистити право вибору. На даному етапі ми можемо це зробити.

В Об'єднаної опозиції високі шанси на перемогу. Адже дедалі більше людей розуміють: якщо вони не проголосують проти влади зараз, потім їх можуть позбавити права голосу взагалі. Як раніше позбавили права на гідні життя, роботу, зарплату та пенсію. Замість обіцяного покращення людям запропонували тотальну корупцію з боку знахабнілих чиновників і владу криміналітету. Це те, про що у своєму зверненні говорила Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Юлія Тимошенко продовжує боротьбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути