Ексклюзиви
середа, 25 січня 2006 11:06

Українські товари поїдуть на Захід

Відтепер українці можуть ввозити певні товари до США без мита. У переліку — близько трьох тисяч найменувань. Зокрема, це вироби з чавуну і сталі, електричні і залізничні товари, лижі, білкові речовини, такі як казеїн, а також низка інших мінеральних товарів і товарів з металу.

Це стало можливим, оскільки вчора американці відновили Україну в статусі учасника Генералізованої системи преференцій. Адміністрація Джорджа Буша пояснила, що такі кроки здійснюються у відповідь на успішну боротьбу українського уряду з порушенням прав на інтелектуальну власність.

У переліку — близько трьох тисяч найменувань

"Я висловлюю похвалу урядові України за його стійкі зусилля у боротьбі з піратством в галузі авторських прав і закликаю уряд продовжувати зусилля", — сказано в заяві Білого дому.

Поки Захід відкриває свої ринки і дає Україні можливість заробити, росіяни послаблюють нашу економіку. Так, уже п"ять днів українські м"ясо-молочні вироби не можна ввозити до Росії. Східні сусіди ввели цю заборону через буцімто сумнівну якість української продукції. Переговори, які провів уряд, не дали результату. В понеділок до вирішення проблеми долучився президент Ющенко. Він переконав Володимира Путіна у потребі активніших переговорів, щоб якомога швидше віднайти взаємовигідне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Українські товари поїдуть на Захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути