Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2019 07:40

Українці готові рік потерпіти для змін

Автор: Назар ВАЛЬЧУК
 

— Люди хочуть, щоб у кишені стало більше — підвищення зарплат, пенсій. Тому подолання корупції не на першому місці. "Головне, щоб нам було добре". А "їм погано" — це вже на другому місці, — каже соціолог Ірина Бекешкіна, 67 років.

Коментує опитування користувачів сайту Gazeta.ua. Із 2 вересня вони відповідають на запитання: "Що найбільше очікуєте від нового уряду?" На 8 вересня участь в опитуванні взяли 1581 особа. 34,2% чекають на швидкі реформи і ріст економіки. 16,9% — подолання корупції, 9,9% — росту зарплат і більшості стабільності, 8,4% — зниження тарифів. 1,5% розраховують на дешевий долар. 29,1% вважають, що позитивних змін не буде.

— Ті, хто користуються інтернетом — особлива соціальна група. Це освічена інтелігенція. Вони вважають, що за умови швидких економічних реформ буде все. Зокрема, і нормальний валютний курс. Реформи — значить краще життя.

Не вірять у позитивні зміни ті, хто не голосував за Зеленського. Третина опитаних — невелика цифра. Зазвичай, скептиків більше. Просто зараз період підйому. Ті, хто не вірять, навчені життєвим досвідом, після кожної революції вірили. Переконати можна тільки реальними економічними успіхами.

Президенту Володимирові Зеленському довіряють 70 відсотків українців, вони готові чекати змін. 40 процентів — згодні потерпіти для цього рік. Раніше таких стабільно було 25–30 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Українці готові рік потерпіти для змін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути