Ексклюзиви
вівторок, 27 січня 2009 18:23

Удова Чорновола вийшла з Народного руху

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Атена Пашко, вдова колишнього лідера Народного руху В’ячеслава Чорновола, розійшлася у переконаннях із нинішнім головою НРУ Борисом Тарасюком
Атена Пашко, вдова колишнього лідера Народного руху В’ячеслава Чорновола, розійшлася у переконаннях із нинішнім головою НРУ Борисом Тарасюком

Iз Народного руху вийшла 71-річна Атена Пашко — удова його колишнього лідера В"ячеслава Чорновола. Таким чином вона протестує проти виключення з Руху народних депутатів Ярослава Кендзьора й Івана Стойка. Вони очолювали найбільші обласні організації НРУ — Львівську та Тернопільську.

У неділю з"їзд партії переобрав головою Бориса Тарасюка, 60 років. Потім виключив Кендзьора і Стойка, бо вони критикують лідера Руху за зближення з БЮТом. З"їзд проходив у приміщенні столичного університету ім. Драгоманова. Делегатів охороняли 20 бійців спецпідрозділу міліції "Тайфун". Журналістів усередину не пускали.

— Тарасюк по вуха заліз у президентську передвиборну кампанію Юлії Тимошенко, — каже Ярослав Кендзьор, 67 років. — Тепер Рух став кланом напівбомжів під охороною роти спецназу. Думаю, якби сьогодні Тарасюк запропонував делегатам посмертно виключити з партії В"ячеслава Чорновола, то і це рішення було б ухвалене. Ця людина має завдання добити Рух.

— Я підтримую позицію президента Ющенка, а Рух пішов проти нього і став на бік Блоку Юлії Тимошенко. У мене розійшлися погляди з партією, — пояснює Атена Пашко.

Також лави НРУ залишив заступник голови партії Лесь Танюк. Місяць тому з партії пішов голова Івано-Франківської обласної організації Роман Ткач.

Тарасюк з оцінками старих "рухівців" не погоджується. Запевняє, що це президент Віктор Ющенко розвалює Народний рух руками Кендзьора та Стойка.

— У мене є інформація, що з цього приводу президент особисто зустрічався з головами трьох крайових організацій Народного руху — Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської, — зазначає голова НРУ.

Напередодні з"їзду Кендзьор і Стойко оголосили, що мають нову інформацію про загибель В"ячеслава Чорновола. Мовляв, голова Руху та його водій ще були живі після зіткнення із вантажівкою на бориспільській трасі 25 березня 1999 року. І є свідки, які бачили, як невідомий чоловік добив їх кастетом.

Зараз ви читаєте новину «Удова Чорновола вийшла з Народного руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути