вівторок, 22 листопада 2011 00:15

Учора вони їздили на вишневих "дев'ятках" у малинових піджаках

Учора вони їздили на вишневих "дев'ятках" у малинових піджаках

— Наша влада заряджена виключно на власне збагачення. Син Януковича стає найвпливовішою фігурою в оточенні президента. "Сім'я" отримала прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, Нацбанк, Податкову адміністрацію і наступає на суди, — каже на засіданні ради Української республіканської партії "Собор" її лідер 58-річний Анатолій Матвієнко.

40 членів ради "Собору" в суботу вирішували питання об'єднання з партією "Українська платформа", яку очолює нардеп-"нунсівець" Павло Жебрівський, 49 років. Засідали — в залі Інституту біохімії. Приміщення — занедбане, стеля в тріщинах, облуплена штукатурка.

— БЮТ займається популізмом. Яценюк бореться за електорат Тимошенко, — продовжує Матвієнко. — В цьому середовищі ми з Павлом Жебрівським залишилися бідними сиротами й вирішили, що має з'явитися політична сила нової якості. Не фюрера, не вождя, а команди. Повалити цю владу — не головна мета. Це не конструктивно. Якщо її повалимо, то прийде те саме. Потрібно заявити: "Друзі, якщо ви не дружите з законом, то ми вас судитимемо за всіма правилами цього закону".

Є два варіанти назви нової політсили, повідомляє Матвієнко, — "Українська республіканська платформа" й "Українська платформа "Собор". Головою нового об'єднання пропонує Павла Жебрівського. Це дозволить уникнути конфліктів, вважає лідер "Собору".

З місця підводиться луганянин 64-річний Анатолій Назарченко.

— Але Жебрівського у нас, ну, ніяк не сприймають, — оглядається на зал.

— Шевченко, коли з'явився у київському "Динамо", виглядав козявкою, — говорить Анатолій Матвієнко. — Але два-три матчі показали, що це майбутня зірка.

Матвієнко телефонує по мобілці Павлові Жебрівському. Запрошує приїхати. Той з'являється у залі за 45 хв. Тисне руки членам президії, усміхається. Йому надають слово.

— З приводу опозиції та опонентів. Від того, що БЮТ сьогодні в опозиції — він не став "цяцею", — каже Павло Жебрівський, який колись жорстко критикував прем'єра Тимошенко. — "Регіони" сьогодні при владі, але якими були, такими і лишилися. Вчора вони їздили на вишневих "дев'ятках" в малинових піджаках, сьогодні пересіли в міністерські кабінети. Це ті, кого я у свій час не посадив, — натякає на свою колишню роботу. У 1980-х він працював слідчим у міліції.

Об'єднавчий з'їзд двох партій пройде 3 грудня.

— Думаю, ми матимемо в майбутньому парламенті двох-трьох людей, може, навіть і п'ять, — говорить Анатолій Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «Учора вони їздили на вишневих "дев'ятках" у малинових піджаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути