Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2012 05:15

У селах набирають політичних агітаторів

— У кожному селі на соціальну роботу набирають людей. Гукають учителів, пенсіонерів, молодьож. Обіцяють гарно платити — 1800 гривень за місяць. Цими днями визивали всіх на ковьор у білий дом — обласну держадміністрацію. То вони тільки для народу називаються "соціальним працівниками", насправді — агітатори від Партії регіонів, — розповідає полтавська вчителька. Останні дві виборчі кампанії була головою однієї з територіальних виборчих комісій. Цієї осені також працюватиме там.

У всіх областях набирають 12 тис. соціальних працівників. Найбільше буде на Полтавщині — 908. Більшість працюватимуть у сільській місцевості. Кожен обслуговуватиме півтори-дві тисячі населення. На зарплати витратять близько 400 млн із державного бюджету.

— Соціальні працівники будуть помічниками сільському голові. Реалізуватимуть державну політику, — пояснює 42-річний Валерій Пархоменко, заступник голови Полтавської ОДА. — Тобто краще не відправляти дітей у притулки, а працювати з важкими сім'ями. На роботу беремо тільки місцевих, щоб не було кумівства. Бажано з вищою гуманітарною освітою. Але в селі важко таких знайти. Тому головне, щоб у людини був життєвий досвід. З виборами це не пов'язано.

Сільські голови можуть відмовлятися від таких працівників.

— Це рекомендація, а не примусовий наказ, — запевняє 39-річний  Олег Пустовгар, голова обласної організації партії "За Україну!". — З джерел, дотичних до приймальні нашого лідера В'ячеслава Кириленка, знаю, люди працюватимуть лише до кінця року. Все заточене під виборчу кампанію.

Зараз ви читаєте новину «У селах набирають політичних агітаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути