середа, 20 січня 2010 07:21

У п"ятницю нардепи роз"їдуться в регіони

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народні депутати ”регіонал” Анатолій Кінах (праворуч) та ”литвинівець” Олег Зарубінський спілкуються під час учорашнього засідання Верховної Ради
Народні депутати ”регіонал” Анатолій Кінах (праворуч) та ”литвинівець” Олег Зарубінський спілкуються під час учорашнього засідання Верховної Ради

У вівторок народні депутати зібралися на сесію — вперше після канікул і виборів. Перед цим у регіонах вони агітували за своїх кандидатів і підтримували роботу місцевих штабів.

Реєструються 400 депутатів. Більшість сидять із роздрукованими рейтингами голосування у першому турі.

— Кирило, хто буде наступним президентом? — питає "бютівець" 32-річний Антон Яценко нардепа-"нунсівця" 40-річного Кирила Куликова.

— Я. Але пізніше, — відмахується той.

Обоє сміються.

— Тоха, а ти будеш Наполеоном, а я — президентом, — каже Куликов.

— Ні. Я коли востаннє був у Кабміні й подивився на їхні порядки, то сказав, що дайте мені фуражку, фартух і добру мітлу і я буду гарним прибиральником.

У кулуарах депутати перемовляються про Сергія Тігіпка, який посів на виборах третє місце. Мовляв, він тепер має "золоту акцію" для Януковича і Тимошенко. Виборці Тігіпка можуть підтримати когось із фаворитів.

— Ми не будемо вести торги ні з Тігіпком, ні з Яценюком, аби вони підтримали нашого лідера, — говорить у кулуарах "регіонал" Олександр Стоян, 66 років. — Ми й так упевнені, що більшість голосів Тігіпка відійде у другому турі до Януковича, бо він здобув голоси на нашому електораті.

Його однопартієць 45-річний Владислав Лук"янов зазначає, що після сесійного тижня депутати знову роз"їдуться регіонами агітувати. Мовляв, це найкращий спосіб закріпити і збільшити рейтинг.

Тоха, а ти будеш Наполеоном, а я — президентом

— Ми вже готові святкувати перемогу Януковича, бо думаємо, що Тимошенко вже ніяк його не догнати.

— Ми запропонували відкрито, що готові домовлятися з Тігіпком, але не по посадах, а по програмних принципах. Тепер усе залежить від нього, — говорить нардеп-"бютівець" Сергій Соболєв, 47 років.

У залі обговорюють календарний план наступної сесії, що розпочнеться 2 лютого. Вирішують не збиратися тиждень перед другим туром. Замість цього працюватимуть в округах.

Депутати звільняють члена Центрвиборчкому Анатолія Писаренка, який досяг пенсійного віку. Кажуть, його місце має зайняти Олександр Осадчук — представник Блоку Литвина.

— Цим рішенням Верховна Рада зруйнувала хоч якийсь баланс сил у ЦВК, — обурюється в кулуарах "бютівець" Валерій Писаренко, 29 років.

Мовляв, "Регіони" хочуть поставити свою людину, хоча мають у ЦВК більшість — вісім осіб проти чотирьох "бютівців".

Наприкінці ранкового засідання парламентарії відмовляються розглядати зміни до закону "Про вибори президента" щодо голосування на дому. У БЮТі заявляють, що до кінця тижня все-таки спробують поставити це питання на голосування.

— Інакше значних фальсифікацій у другому турі нам не уникнути, — каже "бютівець" Володимир Бондаренко, 57 років.

Зараз ви читаєте новину «У п"ятницю нардепи роз"їдуться в регіони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути