пʼятниця, 27 січня 2012 00:00

У Криму закликають розшукувати президента

Автор: фото з сайта www.vkontakte.ru
  24 січня у Сімферополі розклеїли листівки про розшук президента Віктора Януковича. Пишуть, що відгукується на прізвиська Хам, Бандюкович, Шрек. Просять дзвонити у міліцію на номер 102
24 січня у Сімферополі розклеїли листівки про розшук президента Віктора Януковича. Пишуть, що відгукується на прізвиська Хам, Бандюкович, Шрек. Просять дзвонити у міліцію на номер 102

Листівки з написом "Розшукується Янукович" та фотографією президента розклеїли в Сімферополі у вівторок. На них нема розпізнавальних знаків. Але того ж дня в соціальній інтернет-мережі "ВКонтакте" з'явилася сторінка.

— Увага Українці, Націоналісти та люди, яким не байдужа доля нашої країни! — пишуть вони. — Оголошена всеукраїнська акція "Розшукується Янукович". Долучайся, дій.

Шукають тих, хто згоден поширювати листівки. Зареєструвалися 192 особи з 26 міст. Їм пропонують роздрукувати зображення та розклеїти. Радять не потрапляти на очі правоохоронцям.

— Не думаю, що акцію широко підхоплять — не дуже привабливий месидж, — говорить 32-річний Сергій Мельниченко з Коаліції учасників помаранчевої революції. — Чого розшукувати Януковича, коли всі знають, де він. Широко підтримали ініціативу "розфарбуй Януковича", коли його плакати з новорічними привітаннями закидали фарбою. Тоді люди могли робити конкретну річ і бачити результат. Якщо правоохоронці когось затримають за листівки, то можуть кваліфікувати це як порушення порядку благоустрою. Тягне на штраф — 51 гривню. Якби листівки мали нецензурну лексику чи заклики до насилля, інкримінували б кримінальну відповідальність.

12 січня на паркані приватного будинку в місті Алупка повісили сидіння унітазу з фото президента і чорною стрічкою. У серпні на сміттєвих баках навпроти Верховної Ради Криму намалювали портрети президента і прем'єра. Комунальники зафарбували їх.

Зараз ви читаєте новину «У Криму закликають розшукувати президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути