понеділок, 24 вересня 2007 17:31

В Ахметова нарахували 18 мільярдів доларів

Польський журнал "Впрост" опублікував свій щорічний рейтинг 100 найбагатших бізнесменів пост-комуністичної Європи. Майже кожен четвертий серед них — українець.

Нардеп від Партії регіонів та власник компанії "СКМ" Ринат Ахметов навіть потрапив до першої п"ятірки. Хоча торік із $7,2 млрд він був одинадцятим. На думку експертів, останній рік був надзвичайно успішним для найбагатшого українця — нині його капітали оцінюють у $18,7 млрд. Тому й підняли Ахметова на четверту позицію. Попереду — росіяни. Перше місце у власника "Російського алюмінію" Олега Дерипаски.

Найбагатшим українцем після Ахметова поляки вважають співвласника групи "Приват" Ігоря Коломойського з $8,9 млрд. Він на 14-му місці. А 17-ту сходинку посідає зять Леоніда Кучми, власник компанії "Інтерпайп" Віктор Пінчук.

За політичними кольорами серед українських мультимільйонерів переважають представники Партії регіонів. Їх п"ятеро. Зокрема до списку потрапили віце-прем"єр з питань  паливно-енергетичного комплексу Андрій Клюєв і керівник виборчого штабу "Регіонів" Борис Колесніков. "Бютівців" — четверо. Двоє — "нашоукраїнців" та один соціаліст.

Загалом, у першій сотні — 43 росіянина, 24 українці, 15 поляків і лише 18 місць залишилося для всіх інших країн Центрально-Східної Європи.

Зараз ви читаєте новину «В Ахметова нарахували 18 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути