Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 06:30

Тягнибок хоче мати фракцію у Верховній Раді

Автор: фото: Сергій Бурковський
  Лідер ”Свободи” Олег Тягнибок (у центрі) спілкується із колегами після партійного з’їзду у суботу
Лідер ”Свободи” Олег Тягнибок (у центрі) спілкується із колегами після партійного з’їзду у суботу

"Із 25 обласних рад 22 підтримують Партію регіонів, — говорить голова Івано-Франківської облради 46-річний Олександр Сич. — 20 рад очолюють "регіонали", а дві — їхні союзники з Єдиного Центру та "Народної партії". Вони працюють у режимі одобрямсу — виконують усе, що скажуть зверху. Їм сказали схвалити бюджети, вони це й зроблять. Лише Івано-Франківська, Львівська та Тернопільська облради, які очолюють члени "Свободи", проведуть обговорення бюджету".

На з'їзд "Свободи" прибув 531 делегат. Зала столичного "Київпроекта" переповнена, дехто стоїть.

— Наступного року доведеться багато вчитися. Зокрема — психології, вміння тонко відчувати тактику супротивника, — виступає з трибуни депутат Київської облради "свободівець" Богдан Бенюк, 53 роки.

Деякі делегати виходять у коридор. Там продають чашки із зображенням Степана Бандери, обереги, диски з українськими фільмами, книжки з історії України.

Партійці приносять кілька стосів роздруківок із різдвяним привітанням Тягнибока. Відтискають на ньому факсиміле підпису лідера "Свободи". Пізніше розішлють усім членам партії, кажуть.

— Ну розповідай, що там? – питає керівник Київського партійного осередку 23-річний Андрій Іллєнко в одного з молодих партійців, який щойно підійшов.

— Поламали паркан та побігли до Київської міськдержадміністрації. Хотіли й табличку зламати, але менти не дали, — голосно розповідає про протестну акцію проти будівництва біля станції метро Театральна в Києві. — Двоє як погналися за Русланом. Він у калюжу звалився.

Присутні сміються. Оповідач показує в'язану синьо-зелену шапку, якою можна закрити все обличчя. Каже, вдягав її на акцію.

— Потрібен автомат Калашникова, тоді власність не чіпатимуть, — додає один із партійців. — Знатимуть, що буде не суд, а куля.

— Ага, пряма дія. Оце таке громадянське суспільство, — підтримують його інші.

О 14.00 лідер "Свободи" Олег Тягнибок і голови трьох облрад від "Свободи" виходять до журналістів. Послухати їх збирається натовп партійців. Час від часу аплодують.

Чверть години Тягнибок говорить про досягнення після виборів та йде до зали.

— Олег Ярославович, — наздоганяє його один із організаторів з'їзду. — В нас лише до 15.00 оренда за залу оплачена.

— Чого ж ви раніше не казали? Треба подивитися, скільки ще виступатимуть, та подовжити, якщо треба.

1 год. оренди зали коштує 2 тис. грн. Гроші на це збирали з делегатів.

— Скидалися від 50 до 100 гривень, — розповідає 36-річний Олександр із Миколаєва. — Сюди входить і дорога, і внесок на з'їзд.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок хоче мати фракцію у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути