пʼятниця, 15 червня 2018 07:10

Труханову дозволили виїздити за кордон

Солом'янський райсуд Києва повернув закордонні паспорти й до­зволив виїздити за кордон міському голові Одеси Геннадієві Труханову 12 червня.

У Національному антикорупційному бюро його підозрюють у привласненні майна за схемою, що завдала державі 185 млн грн збитків. Нібито діяв спільно із групою осіб. У справі є вісім підозрюваних, шістьох із яких правоохоронці затримали. Двоє — в розшуку.

— У нас вибіркове правосуддя. Закон діє для одних, а для інших — домовленості в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, НАБУ чи Адміністрації президента, — говорить політолог 62-річний Олександр Кочетков.

— Пам'ятаємо розмови у Труханова з Назаром Холодницьким (керівник САП. — ГПУ). Є інформація і про контакти на Банковій. Адміністрація президента підтягує під себе мерів великих міст. Їх "чіпляють на гачок". І далі тримають: "Якщо поводитимешся, як скажемо, не матимеш проблем із правосуддям. А якщо зробиш крок у сторону — справу поновлять". Так було за Кучми, за Януковича. Що ближче до виборів, то більше таких прикладів бачитимемо.

Але я не розумію, чому в Адміністрації президента переконані, що мер здатен суттєво вплинути на голосування жителів міста. Хоча може не пустити для агітації суперників. Влада думає, що така політична операція допоможе їй переобратися.

Зараз ви читаєте новину «Труханову дозволили виїздити за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути