пʼятниця, 28 вересня 2018 06:10

Вимагають закрити два промосковські телеканали

На сайті Верховної Ради з'явилася петиція з вимогою закрити телеканали "112 Україна" і "Ньюз ван".

"Вони транслюють політику "русского мира". Ними керують кум Путіна Медведчук і "регіонал" Мураєв, який називає Олега Сенцова терористом. Пересмикування і маніпуляції фактами, напівправда, що згодом перетворюється у відверту брехню, заклики до примирення з Росією — державою, що п'ятий рік веде війну проти України", — йдеться у зверненні.

Якщо документ набере 25 тис. підписів, його розгляне парламент. Петицію вже підтримали понад 18,8 тис. користувачів.

У серпні з'явилася інформація, що канал "112 Україна" контролює проросійський політик Віктор Медведчук. "Ньюз ван" в управління на три роки взяв Андрій Портнов, колишній заступник голови Адміністрації президента Януковича. А власником є батько нардепа Євгена Мураєва.

— "112 Україна" і "Ньюз ван" ведуть відверту антиукраїнську діяльність, гроші та вказівки отримують із Москви, — каже народний депутат 33-річний Сергій Висоцький.

— Два роки тому на розгляд парламенту вносився законопроект про припинення ліцензій каналам, які належать московським юридичним і фізичним особам. Тоді його провалила фракція "Блоку Петра Порошенка". Багато хто з депутатів досі готові підтримати закон.

Президент контролює більшість членів Нац­ради з питань телебачення і радіомовлення. Йому підпорядковані Служба безпеки та Рада нацбезпеки й оборони. Якби Порошенко мав політичну волю, міг би давно закрити ці канали. Натомість Банкова використовує питання нацбезпеки для політичних ігор.

Зараз ви читаєте новину «Вимагають закрити два промосковські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути