Ексклюзиви
середа, 27 жовтня 2010 08:00

"Тиск на комуністів більший, аніж за Кучми"

  Олександр Голуб
Олександр Голуб

У Донецьку комуністи вийшли до облдержадміністрації на мітинг. Звинувачували владу в намаганні фальсифікувати місцеві вибори. Партія регіонів має на Донеччині рейтинг 23%, а їм потрібні 80, пояснюють в обкомі КПУ.

— У Донецькій області, в Криму, Запоріжжі ми зіткнулися з тиском на наших представників. І цей тиск більший, аніж за Кучми, — каже нардеп-комуніст 43-річний Олександр Голуб. — "Регіонали" захопили більшість при формуванні територіальних виборчих комісій. У Криму розкручують "клони" нашої партії, щоб відривати в нас голоси.


"Регіонали" говорять, що ви проводите акції для підняття свого низького рейтингу.

— Якщо рейтинг низький, то навіщо "Регіонам" піддавати нас репресіям? Це було б нелогічно. У Криму, Донецькій та Запорізькій областях Партія регіонів сприймає комуністів як основних конкурентів.

Безпрецедентне використання адміністративного ресурсу пояснюється двома речами. Перше, це страх чиновників. Вони розуміють, що не мають реальної підтримки людей. Доводиться робити все, щоб не втратити обличчя перед партійним керівництвом і залишитися на посадах. Друге — зацікавленість у контролі місцевих рад. Мова йде про можливості підвищувати ціни на житлово-комунальні послуги, продаж землі. За цим стоять великі олігархічні кола, фінансово-промислові компанії. Ці два моменти роблять виборчу кампанію складною та брудною.


Влада реагує на ваші протести?

— Поки що є тільки заява центрального штабу "регіоналів". У ній ідеться, що це позиція місцевих чиновників, а не партії. Обіцяють закликати до відповідальності. Але ми не відчуваємо руху в цьому напрямку.


Як діятимете далі?

— Наші юристи в разі грубих порушень намагатимуться вирішити питання через суди. Також запровадимо постійний контроль і зв'язок центрального штабу із місцевими спостерігачами.


Компартія розглядає можливість виходу з більшості у Верховній Раді?

— Питання ще не обговорювалося на жодному з рівнів. Що буде після виборів — побачимо.

Зараз ви читаєте новину «"Тиск на комуністів більший, аніж за Кучми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути