пʼятниця, 21 грудня 2007 17:07

Тимошенко виступила з першим телезверненням

Тимошенко виступила з першим телезверненням

У четвер увечері 47-річна прем"єрка Юлія Тимошенко виступила на телеканалі "Інтер" із першим зверненням до народу. Вона сиділа у вузькому світло-бежевому кріслі, склавши руки перед собою.

Говорить 12 хв. Дякує людям, що прийшли на дострокові вибори.

— Ви все змінили у Верховній Раді, в уряді та в країні, — каже Тимошенко. — Дякую за те, що не зневірилися, не опустили рук. Тепер — наша черга повертати вам борги.

Запевняє, що більше не дозволить перекуповувати народних депутатів. Не дасть нечесно заробляти гроші. Обіцяє, що днями скасують депутатську недоторканність та пільги, призов до армії. А підкуплених депутатів позбавлятимуть мандатів.

— Ми починаємо діяти. І перш за все, я хочу встановити прямий контакт із вами, — веде далі прем"єрка. — Я навчу всю урядову машину підпорядковуватися вашим інтересам, а не займатися самозадоволенням.

Камера знімає Юлію Тимошенко то здалеку, то крупним планом. На столі видно течку з паперами. По ліву руку — стакан із гостро-заточеними олівцями.

Прем"єрка говорить, що не звинувачуватиме попередні уряди у бідах країни. Візьме відповідальність на свою команду.

Одразу після виступу прем"єра на кілька секунд включають рекламу засобу, що запобігає облисінню

— Але ми повинні чітко знати, що вони встигли накоїти, — додає Тимошенко. — Перевіримо кожну витрачену копійку. За всі темні, незаконні справи доведеться відповідати.

Попереджає, що не прикриватиме й своїх міністрів. За порушення вони теж відповідатимуть. Запевняє, що її команда виконає всі передвиборчі обіцянки. У перший день роботи Юлія Володимирівна зустрілася з головою Ощадбанку. Обговорили, як повернуть втрачені заощадження.

— Коли я кажу: "Ми зробимо, ми виконаємо, ми наведемо порядок" — маю на увазі повну єдність президента, уряду та демократичної коаліції, — говорить Тимошенко. — Єдність, яку я нікому не дам зруйнувати.

Одразу після її виступу на кілька секунд включають рекламу засобу, що запобігає облисінню. Потім — російський серіал.

— У наступному році буде нова хвиля політичних переслідувань, "полювання на відьом", — робить висновки з виступу Юлії Тимошенко нардеп-"регіонал" Ярослав Сухий, 56 років. — Почнуться розборки, перерозподіл сфер впливу та власності.

Сухий переконаний, що депутатську недоторканність хочуть скасувати для розправи над супротивниками. А ще — зменшити роль парламенту.

— Реагуватимемо, коли наших соратників по тюрмах порозкидають, — похмуро каже політик. — А зараз готуємося до репресій.

Коаліційні союзники БЮТу вважають, що гоніння "Регіонів" не буде. Але за доведені злочини вони мають відповісти. Про можливі президентські амбіції Юлії Тимошенко та стосунки з Віктором Ющенком нардеп від НУ-НС Ксенія Ляпіна, 43 роки, каже так:

— За кожним словом Тимошенко наші опоненти шукатимуть, чи не схоже це на наміри балотуватися на президента. А у словах Віктора Ющенка шукатимуть критику на її адресу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виступила з першим телезверненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути