вівторок, 29 листопада 2011 05:15

Тимошенко відсвяткувала день народження в ізоляторі
11

Перед входом до Лук’янівського слідчого ізолятора стоять вази з квітами. Троянди причеплені скотчем до дерев. Ці букети принесли прихильники Юлії Тимошенко в день її народження, 27 листопада
Фото: фото: REUTERS/Gleb Garanich
Нардеп-”бютівець” Юрій Одарченко (ліворуч) розрізає торт до дня народження екс-прем’єрки Юлії Тимошенко під Лук’янівським СІЗО 27 листопада. Донька ув’язненої Євгенія Карр (праворуч) роздає шматки

Вхід до Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві заставлений вазами з квітами. Різнокольорові троянди прикріплені скотчем і стрічками до дерев. 27 листопада в екс-прем'єра Юлії Тимошенко 51-й день народження. І 115-й день, як вона за ґратами.

На дверях до пропускного пункту в СІЗО — сердечка, український прапорець і калинове гроно. На одній із листівок написано англійською "Дорога Юліє! Ми бажаємо скорішого звільнення й успіхів у відновленні демократії в Україні". Під ізолятором збираються кілька тисяч людей.

— Юлі — волю! — кричать. У багатьох — шарфи з "бютівською" символікою, на одязі — наліпки з портретами екс-прем'єра.

— Янукович, як помре, йому стільки не принесуть цвєтов, скільки Юлі принесли, — говорить криворіжка 60-річна Катерина Уманець. Кладе букет на бордюр перед входом.

— Він тут умирать не буде — він десь за границю втече, — відповідає літня жінка в хустці.

— Та кому він там нужен? Там своїх бандитів хватає! — махає рукою жінка в сірому пальті.

Біля сходів жінка років 60 розливає шампанське в разові стакани, роздає людям. Три пляшки розходяться за хвилину.

— За Юлію Володимирівну! — підіймає перший тост.

Жінки кидають букети через ворота у двір СІЗО. Там стоять п'ятеро міліціонерів. За 50 м припарковані чотири автобуси спецпідрозділу "Беркут".

Біля дороги встановлена сцена.

— Эти стены еще не видели такого праздника свободы и любви, — каже 31-річна Євгенія Карр, дочка Юлії Тимошенко. — Мы не позволим никому сломать нас, как она не позволила сломать ее. Если можно, то давайте поздравим маму!

На честь дня народження співають Олександр Пономарьов, Марія Бурмака, Андрій Миколайчук, гурти "От вінта!" та "Гайдамаки". Присутні танцюють.

— Здесь есть чувство "мы", здесь есть энергия, — говорить киянин 53-річний Сергій Костяний. — От этих людей может раскрутиться Майдан на всю Украину.

На сцену виходить письменник 60-річний Василь Шкляр.

— Маю честь виконати доручення видатного художника Рема Багаутдіна, — каже. — Він живе в Америці й у благородних металах вибиває найсвятіші образи України. Доручив передати Юлі Тимошенко її образ як Жанни д'Арк.

Виймає з пакета картину, підіймає над головою. На листі срібла в помаранчевій рамці — Юлія Тимошенко в латах. На картині тризуб, підкова та напис "Так!"

— Юля! — мітингувальники аплодують. Письменник передає подарунок Євгенії Карр.

Із намету біля сцени виносять 1,5-метровий торт — білий із червоним написом "Із днем народження, Юля!" Ставлять на зсунуті докупи два пластикові столи. "Бютівець" Юрій Одарченко розрізає торт, Євгенія Карр розкладає шматки по разових тарілках. Люди їдять руками. Концерт завершує Тарас Петриненко піснею "Україно".

— Врач есть? Пожалуйста, кто врач? — чути крики з дороги. На узбіччі лежить лисуватий чоловік років із 35 у спортивній куртці. Із кутка рота стікає кров. Водить очима, намагається щось сказати. Міліціонер тримає його голову на коліні, витирає губи серветкою. "Швидка" приїжджає за хвилину. Чоловіка кладуть на ноші, заносять у машину.

— Казали, якісь двоє провокаторів його вдарили. Спини тільки видно було — морди їх не бачили. Спеціально стукнули. Він, бідний, ніякий, ледве дише, — каже жінка в біло-синій куртці.

— Це провокація з боку влади! — кричить чоловік у кепці та довгому пальті. — Спеціально його підкинули — вже не вперше таке роблять. Щоб спохабити все хоч наприкінці.

Концерт закінчується о 18.00. Запускають феєрверк. Присутні розходяться за годину.

 

В екс-прем'єрки виявили міжхребцеву грижу

Юлію Тимошенко обстежили в Київській обласній клінічній лікарні №1. 23 листопада виявили міжхребцеву грижу. Про це говорять серед лікарів.

— Близько шостої до чорного входу приїхала машина, яка перевозить засуджених. Звідти вивели Юлію Тимошенко, — розповіла радіо "Свобода" працівниця хірургічного відділення лікарні. — Вона була така вимучена, ми ледь впізнали її. Не могла йти. Два конвоїри схопили її та потягли. Ще прикривали щитами, щоб ми не бачили, хто це.

У Міністерстві охорони здоров'я заявляють, що за результатами обстеження Юлії Тимошенко призначили терапевтичне лікування.

— Діагнозу ми не знаємо, — каже прес-секретар Юлії Тимошенко 44-річна Марина Сорока. — Вона вже 23 дні не може пересуватися, але лікувати її не почали. Вона тільки отримала знеболювальне.

 

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відсвяткувала день народження в ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути