вівторок, 13 березня 2012 06:45

Тимошенко побула з донькою за 210 гривень

Тимошенко побула з донькою  за 210 гривень

Донька екс-прем'єрки Юлії Тимошенко 32-річна Євгенія змогла три дні пожити з матір'ю в харківській Качанівській колонії. Такий дозвіл до ранку 12 березня дали у виправному закладі на прохання ув'язненої.

О 9.00 у понеділок біля колонії прихильники Тимошенко починають прикрашати стіну. Вішають червоне паперове серце, фотографії екс-прем'єрки з написами "Україні волю!", квіти та вишиванку, на якій вони розписувалися.

— Свидание уже закончилось, за полчаса она выйдет. Сейчас оформляют все документы, — каже працівниця колонії.

— Вона нас чує, Юля! Нам розказали, де знаходиться той корпус, в якому проходять побачення. Ми отак обійшли й через паркан удванадцятьох кричали "Юлі волю!". На першому поверсі розкрилася шторка, і нам хтось помахав. То була вона, ми знаємо. Наша Юля, — каже Віра Капінус, що приїхала з міста Борислав на Львівщині.

О 9.30 до воріт під'їжджає чорна "тойота" з київськими номерами. Із неї виходить білявий чоловік і йде на пропускний пункт. Це — особистий охоронець Юлії Тимошенко з часів її прем'єрства. За 5 хв. вони вдвох із Євгенією йдуть до воріт. Донька Тимошенко котить чорну валізу на коліщатах. Охоронець в одній руці тримає велику картату сумку, в іншій — трохи меншу, дорожню.

Євгенія поправляє довге розпущене волосся. Вона в чорній норковій шубі до п'ят, чорних чоботах на шпильці, з легким макіяжем і без прикрас.

— Вам от мамы всем привет большой. Спасибо, что поздравляли с 8 Марта, — каже.

— Візьміть квіти, — люди простягають червоні троянди та тюльпани в прозорій обгортці.

— Я, к сожалению, не смогу ей уже передать, — усміхається Євгенія.

— Це вам! — вигукують люди. — Ну як ви — наплакалися, насиділися?

— Да. Была Нина Карпачева, поддержала, — каже Євгенія й опускає очі.

— Она же ваше время забрала! — вигукує одна з жінок.

— Ну, мы вместе пообщались. Потому что до сих пор не пускают всякие важные вещи, которые ей нужны, — додає Євгенія.

— Ну хоть свет убрала с камеры! — вигукує хтось.

— Да. Потихоньку. Ничего, мама держится. Настроение чуть-чуть поднялось. Надеюсь, скоро уже увидимся.

— Да нас би десятеро жінок прийшло сюди сидіти замість Юлі, — каже Віра Капінус. — От я точно пішла б.

— Спасибо, я тоже такая, что осталась бы там вместо нее. Ну, вчера-позавчера прошли новости, что ей дали статус политического заключенного. Это будет означать, что если ее не выпустят, то будут санкции против Украины введены. Конечно, нам это не нужно. Главное: если будет решение Европейского суда освободить маму, то Верховный суд примет это решение, сказал заместитель генпрокурора Ренат Кузьмин. Поэтому есть надежда, что вся эта несправедливость закончится.

— Весна переможе! Победа будет с нами! Юлі волю! — вигукують жінки.

— Спасибо! — каже Євгенія. Охоронець закриває відеокамери спиною й виводить її з натовпу. Сідають у машину та їдуть до готелю "Чічіков" на вул. Гоголя, де завжди зупиняється донька екс-прем'єрки.

Юлія Тимошенко з донькою жили в кімнаті для тривалих побачень, повідомляє начальник Качанівської колонії Іван Первушкін, 50 років:

— Є дев'ять таких кімнат, з яких дві — покращеного планування. У номері є мікрохвильова піч, електричний чайник, холодильник і телевізор. Вартість одного дня побачення коштує 70 гривень за ліжко. Якщо дві людини і два ліжка, значить 140 гривень (за три дні — 420 грн. — "ГПУ").

На три дні в Харків мала приїхати мати Юлії Тимошенко — Людмила Миколаївна. Однак занедужала. Наступна зустріч із родиною для екс-прем'єра може бути не раніше, як за три місяці.

Уповноважений із прав людини Ніна Карпачова побувала в екс-голови уряду в неділю. Заявила, що умови утримання Юлії Тимошенко відповідають європейським стандартам, що в її камері зняли цілодобове освітлення та відеоспостереження.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко побула з донькою за 210 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути