середа, 22 квітня 2009 16:07

Тимошенко звинуватила Януковича в розвалі авіації

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Перед початком засідання уряду до міністра Віктора Полтавця підходить привітатися міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра
Перед початком засідання уряду до міністра Віктора Полтавця підходить привітатися міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра

За 10 хв. до початку вчорашнього засідання уряду біля Кабміну зупиняється чорний "мерседес" міністра праці та соціальної політики 48-річної Людмили Денісової. Вона чекає на задньому сидінні, доки водій відчинить двері та подасть руку. Підіймається сходами до входу. Шофер біжить поперед неї з текою паперів, аби притримати вхідні двері.

— За 17 днів цього місяця заборгованість із виплати зарплати на державних підприємствах скоротилася на 144 мільйони. Зараз вона становить 268 мільйонів, — говорить Денісова журналістам біля зали засідань.

Міністр охорони здоров"я Василь Князевич читає інтерв"ю президента Віктора Ющенка в одному з українських журналів. Коли заходить прем"єрка 48-річна Юлія Тимошенко, ховає часопис.

Глава уряду урочисто розповідає перед камерами про скорочення заборгованості з виплати зарплат на держпідприємствах. За її словами, завдяки втручанню Генпрокуратури та місцевих органів влади покращилася ситуація і на приватних підприємствах.

— Це досить суттєві цифри, які свідчать про те, що ми крок за кроком одужуємо від світової фінансової кризи, — каже. — Антикризові заходи нашого уряду дають результати. Але криза триває.

Урядовці записують у блокноти. Під час виступу Тимошенко міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець сидить, повернувши голову в інший бік. За півгодини її промови жодного разу не гляне на прем"єрку. Минулого тижня вона насварила його і винесла попередження за непогашення заборгованості із зарплати шахтарям.

Директори цих авіазаводів відповідатимуть за законом і достатньо жорстко

Тимошенко критикує лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Говорить, що за часів його керівництва урядом занепала авіаційна галузь. Мовляв, це виявило контрольно-ревізійне управління під час перевірки харківського та київського авіазаводів. Прем"єрка каже, що призначене Кабміном Януковича колишнє керівництво цих підприємств відмивало бюджетні кошти, які мали йти на розвиток галузі. А це майже 3 млрд грн.

— Після виборів прийде той президент, який зможе призначити справжніх силовиків. Такі люди, як директори цих авіазаводів, відповідатимуть за законом і достатньо жорстко, — наголошує Тимошенко.

Після засідання міністр промислової політики Володимир Новицький розповідає, що "Укрексімбанк" надасть цим підприємствам  кредит понад 700 млн грн. До кінця року вони зможуть добудувати чотири літаки.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звинуватила Януковича в розвалі авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути