четвер, 02 серпня 2007 18:34

Тимошенко обіцяє захищати людей від Ахметова

В Українському домі вчора відбувся з"їзд партії "Батьківщина", яку очолює 46-річна Юлія Тимошенко. Більшу частину з"їзду вона присвятила Партії регіонів. Показала короткий фільм. У ньому передвиборну рекламу "регіоналів" об"єднали із кадрами про життя бідних людей у шахтарському містечку.

Замість обговорення виборчої програми і списку кандидатів у депутати, Тимошенко попросила делегатів послухати мешканців міста Тернівки Дніпропетровської області. Ті розповідають про знущання над ними народного депутата від Партії регіонів мільярдера Рината Ахметова. Перед цим до зали запросили ще й журналістів із телекамерами, хоча зазвичай з"їзди Тимошенко проходять за зачиненими дверима. На сцені встановлено екран. На ньому демонструють фільм.

— Ахметов выкупил нашу шахту и прислал сюда бритоголовых! — кричить одна з працівниць тернівської шахти. — Санитар Ахметова по кличке "Леша Керченский" говорит: "Если мне Ринат Ахметов прикажет стрелять, я буду стрелять!".

Тернівці з екрана розповідають, що майже всі жителі їхнього міста голосували на минулих виборах за Партію регіонів і вірили, що життя поліпшиться. Натомість їхню шахту — єдине місце, де вони можуть заробити, викупив Ринат Ахметов. Тепер їх змушують працювати за вдвічі нижчу зарплату. Кажуть, що через бідність навіть неповнолітні діти працюють на шахті.

Після перегляду відеоролика на сцену виходить працівниця шахти з Тернівки Вікторія. Каже, що позавчора, нібито, за вказівкою людей Ахметова міліціонери побили людей, які не хотіли працювати за малі гроші. Плачучи, розповідає, що навіть дітей били об капот машини. Просить допомоги в Тимошенко.

— Половина женщин в этом зале рыдает, — каже сумним голосом Тимошенко. — На это ж даже страшно смотреть. Сегодня в стране — геноцид.

Говорить, що її політична сила зробить усе можливе, щоб захистити цих людей. Тимошенко просить не розцінювати це, як заклик голосувати за БЮТ.

— Прийдемо ми до влади чи ні, але і в опозиції ми загриземо кожного, хто буде так знущатися не тільки над вами, а й над всіма іншими, — обіцяє вона. — Сьогодні  б"ють їхніх дітей, а завтра битимуть наших.

Після цього Тимошенко пропонує підписати угоду про створення блоку між партіями "Батьківщина", "Реформи і порядок" Віктора Пинзеника та Українською соціал-демократичною партією, яку очолює Євген Корнійчук, зять голови Верховного суду Василя Онопенка. Тимошенко для підписання встає.

— Юліє Володимирівно, можна й сидячи, — каже її перший заступник Олександр Турчинов.

— А можна я стоячи? — відказує Тимошенко.

Пинзеник і Корнійчук теж встають і підписують угоду про створення Блоку Юлії Тимошенко. Після цього цілуються й, усміхаючись, позують перед телекамерами. А делегати одноголосно затверджують запропонований керівництвом список кандидатів у депутати.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє захищати людей від Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути