пʼятниця, 26 листопада 2010 06:30

"Тимошенко легко сприймає критику, але ніколи її не пробачає"

"Тимошенко легко сприймає критику, але ніколи її не пробачає"

27 листопада екс-прем'єрка Юлія Тимошенко святкує 50-річчя. Заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони Дмитро Видрін, 61 рік, свого часу надавав їй політичні консультації і був нардепом БЮТу.

— Знаю Тимошенко більш як 10 років. Пам'ятаю, як восени 1997-го вийшов у вихідний купити газету. У цей час побачив, як у Будинок кіно, поряд із моїм домом, ідуть на з'їзд партії "Громада" Лазаренка. Мені стало цікаво. Подався туди прямо в домашніх капцях. Побачив і послухав виступ Тимошенко. Зрозумів, що в нашій політиці з'явився свій секс-символ. Це була перша українська жінка-політик, яка зробила ставку на "сексі". Це тип жінок, які підкоряють чоловіків сексуальним покликом. А вже потім включають мозок і добиваються того, що їм треба.

По чому це було видно?

— По одягу. Вона носила короткі спідниці. По погляду. Вона занадто жіночна. І постійно використовує жіночі особливості, вторинні статеві ознаки, починаючи з оголеної спини і закінчуючи декольте. А також торканням до чоловіків в ерогенних зонах: до шиї, рук.

Як Тимошенко змінилася за цей час?

— Спочатку вона була принцесою. І не тільки "газовою". Сміялася, як принцеса, дозволяла собі легку іронію — і в чийсь бік, і у свій. Була легка в спілкуванні. А потім стала королевою: жорсткою в погляді, у ході, діях, мисленні та ставленні до людей.

Що цьому сприяло?

— Нелегкі умови в політикумі. Їй доводилося постійно виживати. Вона змінила свій характер. Він став чавунним.

Тимошенко легко контактує з людьми?

— Вона надзвичайно комунікабельна. Під час нашого знайомства я підійшов після з'їзду до неї з газетою. На ній робив позначки, коли вона помилялася, як оратор. Кажу: "Юліє Володимирівно, ви така симпатична і перспективна жінка-політик, а в своєму невеликому виступі примудрилися зробити 18 логічних, інтонаційних і політичних помилок". Сказав, якщо хочете, можу вам допомогти будувати свої виступи правильніше. Вона уважно вислухала і лише усміхнулася.

Прислухалася до критики?

— Легко сприймає критику, але ніколи її не пробачає.

При владі Тимошенко працювала з ранку до ночі.

— Багато працювати для неї — задоволення. Їй подобається командувати. Вона любить всякі зібрання. Іноді вони продовжувалися по 7–8 годин.

Чим цікавиться Юлія Володимирівна, окрім політики?

— У неї настільки політико-поглинаюча пристрасть, що нічого, окрім цього, вона не помічає.

Вибаглива в їжі?

— Їсть зовсім небагато. Не розбирається у винах. Я неодноразово літав із нею у відрядження. Бачив, як вона пригубляла якісне дороге вино і з таким же виглядом — кисле.

Чим можна Тимошенко розсмішити?

— Вона багато сміється. Особливо — над іншими. Якщо їй сказати, наприклад, що Янукович послизнувся і впав, вона сміятиметься півгодини. Самоіронія раніше в неї була. Зараз відсутня.

Бачили, як Тимошенко плаче?

— Навіть не уявляю, що може змусити її заплакати.

Вона забобонна?

— Так. Прислуховується до людей, які мають відношення до потойбічних сил. Це віщуни, гадалки. Колись спілкувалася з Аланом Чумаком, із Павлом Глобою. Але якихось особливих талісманів, іконок я не бачив у неї.

Які чоловіки подобаються Тимошенко?

— Які мають більшу владу, ніж вона. Усе інше не має значення.

Чи є в неї улюблені слова?

— Вона часто вживає слово "абсолютно". Наприклад, каже: "абсолютно бажаю блага народу", "я абсолютно вірю, що ми переможемо".

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко легко сприймає критику, але ніколи її не пробачає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути