Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2010 08:28

Тігіпко прилаштував доньку торговки в Нацбанк

Більшість базарників зі столичного Бессарабського ринку не ходили голосувати. У неділю, 17 січня, торгівля йшла, як зазвичай.

Бессарабка розташована в центрі Києва. Тут нерідко скуповуються політики, підприємці. Кажуть, ціни на свій товар продавці складають відповідно до зовнішнього вигляду покупця.

— Мені 300 гривень на бензин треба витратити, щоби проголосувати, — говорить продавець м"яса з Хмельниччини Олександр Проценко, 48 років. — Якби знав, за кого, то поїхав би.

У день виборів базарники прийшли на роботу на 7.00. Кажуть, зранку було мало людей, а ввечері побільшало.

— Мабуть, вітали одне одного, бо квіти купували, як шалені, — каже продавщиця 39-річна Олена. — Я голосувати не ходила, бо мого кандидата там не було. За Леоніда Кучму проголосувала б, навіть готова була би пізніше на роботу прийти. Мої клієнти кажуть, він мудра й далекоглядна людина. Хоча мені ще Яценюк нравиться як лічность. Но через нього день не втрачатиму.

Її перебивають подруги та кличуть відсвяткувати день народження. За прилавком розпивають пляшку горілки й закушують бутербродами з ковбасою та солоними огірками. Олена відмахується — до неї прямує клієнт.

Її сусідка по квітковому прилавку 59-річна Людмила Бокун говорить, що голосувала за Сергія Тігіпка:

— То мій давній постійний клієнт — маленькі трояндочки купує. Останній раз був іще до виборів. Хороша він людина. Скільки я клієнтів просила допомогти доньці з роботою, ніхто не схотів. А його один раз усього попросила. Це шість років тому було. Тігіпко тоді Нацбанком керував. Візитку дав, сказав, кому подзвонити. Устроїли її в Нацбанк, досі працює. Він коли приходить, завжди питає, як там Наташа.

Азаров дуже розумний. Може витягти нас із боргів

За Тігіпка голосували ще кілька продавців. Ольга, 46 років, яка торгує овочами, сподівається, що той наведе лад. Витирає товар світлою хусткою. Перекладає з місця на місце, аби видавався привабливішим. Наперед виставляє червоні болгарські перчини. Каже, Тігіпко не пройшов до другого туру, бо його мало знають.

— Він же багатій, як за нього голосувати? — дивується торговець овочами 50-річний Володимир Краско.

— Думаєш, інші там бідно живуть? — відгукується Ольга. — Не на маршрутках їздять. І все мало.

У кіоску біля продавщиці квітів 45-річної Марини Рябушко кілька готових букетів. Композиція з трьох лілій та зелені коштує 300 грн. Говорить, що голосувала за Віктора Януковича. Його підтримувала і 2004-го.

— При ньому заводи не розпродавали. А зараз Тимошенко та її люди все росіянам продають. Вона людям подобається, бо говорить гарно. Артистка. Тому їй селяни й вірять. Вона їх облещує. Янукович говорити не вміє. Він просто працює. І працюють усі, хто з ним поряд. Микола Азаров дуже розумний. Може ще витягти нас із тих боргів, що Тимошенко наробила.

Між молочними рядами немає жодного покупця. Продавці стоять, спершись на прилавки, схрестивши руки на грудях. 48-річна Віра Кормилова згадує, як на минулих виборах підтримувала Ющенка. Голосувала за нього і зараз. Сподівалася, що він вийде до другого туру.

— Може нас вивести хоч до такого рівня, як у Польщі. Але ж для цього не п"ять років треба, а хоча б 10. Янукович не туди хоче йти, а до Росії. Він там усіх знає, йому там зручно.

— А я не можу дивитися на цього Януковича, — говорить її подруга Євгенія, 47 років. — У мене така відраза, аж до нудоти. Голосувала за Юлю. Вона красива.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко прилаштував доньку торговки в Нацбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути