вівторок, 17 квітня 2007 18:12

Тарасюк очолив "Правицю"

— Ми повертаємося! Наше об"єднання — це те, за що боровся В"ячеслав Чорновіл, — оголошує 58-річний лідер Народного руху Борис Тарасюк минулого понеділка на міжпартійному з"їзді виборчого блоку "Рух — Українська правиця".

У Будинку вчителя Українська народна партія, Українська республіканська партія "Собор" та Народний рух України створили виборчий блок і запросили вступати до нього інші праві партії.

Перед початком з"їзду Тарасюк каже, що не можна починати без благословення Патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета. Той запізнюється. Але за кілька хвилин швидко підіймається на сцену і говорить:

— Сьогодні Бог і церква з демократичними силами!

Присутні аплодують. Слово бере лідер УНП Юрій Костенко, 55 років. Обурюється тим, що праві сили звинувачують у нездатності об"єднатися. Каже, що відтепер "Правиця" має взяти собі за основу новий лозунг: "Бути українцем у Європі — це круто!"

За ним на трибуну виходить голова УРП-"Собор" 53-річний Анатолій Матвієнко. Запевняє, що національно-демократичні сили пройдуть у парламент. Також зазначає, що представники "Української правиці" не будуть входити до інших політичних блоків поодинці.

На завершення Тарасюк оголошує першу десятку списку "Правиці". Першим номером є сам лідер НРУ. Другим — Костенко, третім — Матвієнко, четвертим — колишній мер Львова Василь Куйбіда, п"ятим — Іван Заєць із УНП. Шоста позиція у рухівця В"ячеслава Коваля, сьома — у президента компанії "Оболонь" Олександра Слободяна. Замикають першу десятку Олександр Бондар, голова меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв і Олександр Клименко.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк очолив "Правицю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути