пʼятниця, 15 жовтня 2010 01:22

"Свободівцям" заборонили йти центрами Києва та Одеси

Пізно ввечері в середу столичний Окружний адмінсуд заборонив "Свободі" проводити 14 жовтня марш за визнання героїв Української повстанської армії. Він мав пройти центральними вулицями столиці. Таку ж постанову адмінсуд виніс і щодо ходи в Одесі.

— Про марш у центрі Одеси ми повідомили за 10 днів. Але міськвиконком подав позов до суду з вимогою заборонити його, — розповідає кандидат у депутати Одеської облради від "Свободи" Василь Сидорак, 21 рік. — Суддя Вовченко задовольнила позов, посилаючись на те, що в цей час у центрі міста будуть розміщені агітаційні палатки різних партій і громадських організацій. І це, мовляв, може призвести до загострення ситуації та масових безладів. Цитую: "Це може спричинити погіршення санітарно-епідеміологічного стану, що є загрозою для населення і туристів".

"Свободівці" кажуть, що рішення столичного суду про заборону акцій на Хрещатику, майдані Незалежності та Європейській площі не було для них несподіванкою.

— Марш пройде при будь-якій погоді та будь-якій владі, — каже лідер "Свободи" 41-річний Олег Тягнибок. — Крім центральних вулиць, є інші. А що не заборонено, те дозволено. Визначаємо новий маршрут. Ми запросили людей з цілої України. У середу ввечері в Івано-Франківській області кілька автобусів із нашими активістами були заблоковані. Така ж ситуація в Луганську й Запоріжжі. Але марш все одно почнеться о 16.00 біля пам'ятника Шевченку. Бо ми за місяць подали заявку в Київську райдержадміністрацію. Через деякий час на тому ж місці, на той самий маршрут подають заявку представники лівих сил. Їхні нардепи нібито в цей день на Хрещатику зустрічатимуться з виборцями. Суд заборонив марш, щоб їм не заважити.

Зустрічі з виборцями на Майдані не буде, кажуть комуністи. Натомість пройде "антифашистська акція".

— Упевнений, суттєвих сутичок вдасться уникнути, бо центральні вулиці столиці ще з самого ранку посилено охороняє міліція, — каже нардеп від Компартії Олександр Голуб, 43 роки. — Ми чергували на Майдані й під пам'ятником Леніну, щоб удень провести антифашистський мітинг. Роздаватимемо листівки й газети, які свідчать про співпрацю воїнів ОУН-АПА з фашистською Німеччиною.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівцям" заборонили йти центрами Києва та Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути